Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnova dolenjske avtoceste na odseku med Bičem in Trebnjim

20.08.2024

V sredo, 21. avgusta 2024, bodo stekla dela za obnovo vozišča dolenjske avtoceste A2 med priključkoma Bič in Trebnje zahod. V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra, bo promet tako proti Ljubljani kot proti Novemu mestu potekal po dveh zoženih pasovih, saj bosta prehitevalna pasova zaprta zaradi ureditve začasnih križnih prehodov z ene polovice avtoceste na drugo.

 

Obnova avtocestnega odseka Bič-Trebnje

 

Od sredine septembra bo namreč promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela se bodo po zimski prekinitvi nadaljevala spomladi prihodnje leto.

 

Dela, ki obsegajo obnovo skupno 13,8 kilometra smernih vozišč avtoceste na odseku Bič–Trebnje zahod, bo opravil novomeški CPG d. d., pogodbena vrednost znaša 16.364.401,21 EUR brez davka, rok izvedbe del je 180 dni od uvedbe izvajalca v delo.

 

Z obnovitvenimi deli podaljšujemo življenjsko dobo infrastrukture ter izboljšujemo prometno varnost.

 

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo ter strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo lahko hitro privedejo do nesreče in posledično daljših zastojev. Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, priporočamo Prometnoinformacijski center (www.promet.si).

Nazaj