Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnova dolenjske avtoceste na odseku med Novim mestom in Dobruško vasjo

09.08.2024

V petek, 9. avgusta 2024, bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev dolenjske avtoceste A2 na odseku Novo mesto–Kronovo–Dobruška vas ter priključka Kronovo. V smeri proti Ljubljani bo v območju navedenih odsekov avtoceste čez vikend zaprt vozni pas proti Ljubljani in izmenično prehitevalni pas proti Obrežju. Od ponedeljka, 12. avgusta 2024, pa bo ves promet preusmerjen na smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, kjer bo urejen po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo v celoti zaključena v prvi polovici decembra letos.

V drugi fazi del sledi zapora smernega vozišča avtoceste proti Ljubljani, promet bo urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje.

Dela za preplastitev skupno 13,5 kilometra smernih vozišč avtoceste na odseku Novo mesto–Kronovo–Dobruška vas ter vseh krakov priključka Kronovo v skupni dolžini 1,4 kilometra bo opravil CGP d. d., pogodbena vrednost znaša 7.675.634,89 EUR brez davka, rok izvedbe del je 120 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Z obnovitvenimi deli podaljšujemo življenjsko dobo infrastrukture ter izboljšujemo prometno varnost.

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo ter strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo lahko hitro privedejo do nesreče in posledično daljših zastojev. Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, priporočamo Prometnoinformacijski center (www.promet.si).

Nazaj