Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. septembra 2024

30.08.2024

Začenja se novo šolsko leto in z njim običajne jutranje in popoldanske konice. Ta konec in začetek prihodnjega pričakujemo visoko gostoto prometa na primorski in gorenjski avtocesti ter ljubljanski južni in zahodni obvoznici. V ponedeljek popoldne bo promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del na avstrijski strani potekal izmenično enosmerno, pričakovati je zastoje. 

 

Predvidena dela in zapore   

Ljubljana z okolico 

Na južni ljubljanski obvoznici A1 med priključkoma Ljubljana Rudnik in Ljubljana center promet v dolžini nekaj manj kot 1 km poteka po polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer (zaprta je polovica avtoceste iz smeri Dolenjske proti Primorski). Naročnik del obnove nadvoza na Ižanski cesti nad obvoznico, ki bo potekala predvidoma do sredine novembra 2024, je Mestna občina Ljubljana.

 

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 2. septembra 2024, med 14.30 do 20.30, bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del v predoru. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

V sredo, 4. septembra 2024 in četrtek, 5. septembra 2024, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Podtabor in Kranj zahod proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas zaradi menjave poškodovane jeklene varnostne ograje.

 

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico predvidoma do sredine oktobra 2024 poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Konec tega tedna bo promet preusmerjen na obnovljeno polovico avtoceste proti Mariboru, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Prestavitev zapore bo potekala v soboto in nedeljo, 31. avgusta in 1. septembra 2024, predvsem v nočnem pasu (v soboto ponoči bo promet potekal po enem pasu proti Mariboru, v nedeljo ponoči pa proti Ljubljani). V času obnove sta zaprti tudi mali počivališči Polskava v obe smeri zaradi prometne varnosti.

 

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Bič in Trebnje zahod poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Promet bo v prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra 2024, potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer, saj bosta prehitevalna pasova zaprta zaradi ureditve začasnih križnih prehodov z ene polovice avtoceste na drugo.

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Novo mesto vzhod in Dobruška vas do decembra 2024 poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do začetka oktobra 2024, promet poteka samo po enem pasu v vsako smer, zaprt je  tudi priključek Kronovo (izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane ter uvoz nanjo proti Obrežju).

Do sredine novembra 2024 bo na dolenjski avtocesti A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v dolžini 1 km zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec–Lisičje.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Zaključujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 in hitri cesti H7 (več informacij). Na hitri cesti H7 promet med razcepom Dolga vas in mejo z Madžarsko v obeh smereh poteka samo po voznem pasu. V ponedeljek, 2. septembra 2024, od 7. ure bosta na avtocesti A5 med Turniščem in Dolgo vasjo zaprta prehitevalna pasova zaradi montaže intervencijskega prehoda po zaključku rekonstrukcije vozišča. Dela bodo zaključena 6. septembra 2024. 

 

Primorska avtocesta

Do predvidoma začetka septembra 2024 bo na primorski avtocesti A1 na območju priključka Unec iz smeri Ljubljane proti Kopru zaprt odstavni pas prek območja priključka ter zožena izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v navedeni smeri zaradi izvedbe izletne cone.

Prav tako bo predvidoma do začetka septembra 2024 na primorski avtocesti A1 na območju priključka Logatec zožen izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane proti Kopru zaradi rekonstrukcije priključka, ki obsega ureditev dodatnega prometnega pasu na izvoznem kraku.

 

Obalna hitra cesta

Do septembra 2024 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno na poti!

 

 

Nazaj