Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 16. avgusta 2024

09.08.2024

Tudi ta konec in začetek tedna pričakujemo povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški in obratno. Zaradi praznika v Sloveniji in drugih državah bo promet povečan tudi pred in po četrtkovem prazniku, več bo tudi tovornih vozil. Na odseku avtoceste A2 med Novim mestom in Dobruško vasjo se ta konec tedna začenja dolgotrajnejša obnova vozišča, med katero bo promet urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje. Svetujemo, da pred odhodom na pot preverite prometne razmere in prometni koledar ter se na pot odpravite v prometno manj obremenjenem času.

 

Predvidena dela in zapore   

Ljubljana z okolico 

Na južni ljubljanski obvoznici A1 med priključkoma Ljubljana Rudnik in Ljubljana center promet v dolžini nekaj manj kot 1 km poteka po polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer (zaprta je polovica avtoceste iz smeri Dolenjske proti Primorski). Naročnik del obnove nadvoza na Ižanski cesti nad obvoznico, ki bo potekala predvidoma do sredine novembra 2024, je Mestna občina Ljubljana.

Predvidoma do 13. avgusta 2024 bodo na severni ljubljanski obvoznici H3 med H3 med Celovško cesto in Kosezami v obe smeri vožnje v dolžini nekaj manj kot 1 km skrajšani zaviralni in pospeševalni pasovi ter zaprt odstavni pas zaradi postavitve portalov.

 

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Novo mesto vzhod in Dobruška vas se začenja obnova voziščne konstrukcije (več informacij), ki bo potekala do decembra 2024. V petek zvečer, 9. avgusta 2024, bodo stekla pripravljalna dela, v sklopu katerih bo promet proti Ljubljani potekal po enem prometnem pasu. Najpozneje od ponedeljka, 12. avgusta 2024, bo promet preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer bo predvidoma do začetka oktobra potekal po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. V tem obdobju bo zaprt tudi izvoz Kronovo proti Obrežju.

Do sredine novembra 2024 bo na dolenjski avtocesti A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v dolžini 1 km zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec–Lisičje.

 

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) predvidoma do konca avgusta 2024 poteka obnova viaduktov in vozišča (več informacij). Promet je urejen po polovici avtoceste po enem pasu v vsako smer.

 

Štajerska avtocesta

Od nedelje, 11. avgusta 2024, do ponedeljka, 12. avgusta 2024, predvidoma do 5. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Lukovico in Krtino proti Ljubljani potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila vozišča bo namreč pred priključkom Krtina zaprt prehitevalni pas. 

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico predvidoma do sredine oktobra 2024 poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del je promet preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času obnove sta zaprti tudi mali počivališči Polskava v obe smeri zaradi prometne varnosti.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na hitri cesti H7 (več informacij). Na hitri cesti H7  promet med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga poteka samo po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do začetka zime.

 

Obalna hitra cesta

Do septembra 2024 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj