Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljevanje obnove pomurske avtoceste med Turniščem in Dolgo vasjo

08.03.2024

Po zimski prekinitvi se bodo v ponedeljek, 11. marca 2024, nadaljevala dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas). V prvi fazi, ki bo trajala predvidoma do 17. marca 2024, bosta na navedenih odsekih zaprta prehitevalna pasova, promet bo v obeh smereh vožnje urejen samo po voznih pasovih.

 

Nadaljevanje obnove pomurske avtoceste med Turniščem in Dolgo vasjo

 

Obnova vozne površine je potrebna zaradi dotrajanosti vozišča ter izboljšanja prometne varnosti in udobnosti vožnje. Na celotnem območju posega je predvidena izvedba preplastitve vozišča z novo obrabno plastjo (+ 4 cm), z delno zamenjavo obstoječe voziščne konstrukcije in z lokalnimi globinskimi sanacijami. Na odcepu hitre ceste H7 za Dolgo vas je na celotnem obravnavanem območju posega predvidena delna zamenjava voziščne konstrukcije v obstoječi niveleti. Obstoječe varnostne ograje se zamenjajo le na območjih, kjer te niso več ustrezne. V sklopu ureditve je predvidena tudi ureditev nove horizontalne prometne signalizacije.

Pogodbena izvajalca gradbenih del sta v skupnem nastopu Pomgrad d. d. (vodilni partner) in VOC d. o. o. (partner), vrednost del znaša 18.221.585,28 EUR (brez DDV). 

Rok izvedbe del, ki so stekla septembra lani in bila čez zimo prekinjena (več na tej povezavi), je 240 dni od uvedbe izvajalca v delo. Dela bodo na A5 bodo v celoti zaključna do avgusta 2024, na H7 pa do začetka letošnje zime.

 

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo ter strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo lahko hitro privedejo do nesreče in posledično daljših zastojev. Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, priporočamo Prometnoinformacijski center.

Nazaj