Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
DarsGo servisi
Portal uporabnikov EM
Izjava o območju EETS
 

Portal uporabnikov elektronskih medijev

Dobrodošli na straneh uporabnikov elektronskih medijev za plačevanje cestnine.

Registrirani uporabniki lahko vstopite v portal uporabnikov z obstoječim uporabniškim imenom (identifikacijska številka) in geslom.

V primeru, da v spletni portal vstopate prvič se morate registrirati kot nov uporabnik. Na vaš elektronski naslov vam bomo poslali uporabniško ime in geslo. Po registraciji in vstopu v portal morate za pregledovanje porabe v rubriki »PREGLED PORABE« vpisati identifikacijsko številko vašega elektronskega medija.

Z vstopom v portal uporabnikov vam omogočamo:
  • brezplačen vpogled v prehode cestninskih postaj za tekoče leto ter višino dobroimetja na elektronski tablici sistema ABC, DARS kartici ali DARS transporter kartici.
  • uporabo aplikacije za vplačilo cestnine.
  • uporabo aplikacije za naročilo slovenskih in avstrijskih vinjet.
Pregled porabe elektronskih medijev za preteklo leto je možno izpisovati do 31. marca v tekočem letu. Po tem datumu je izpis za preteklo leto možno dobiti le z naročilom na faks: 01 518-83-05 ali e-pošto: cuc@dars.si. Cena naročenega izpisa po veljavnem ceniku je 2 € vključno z DDV po strani.

1. 1. aprila 2018 bo uveden elektronski cestninski sistem v prostem prometnem toku za vozila z največjo dovoljeno maso višjo od 3,5 t (sistem DarsGo). Hkrati bodo prenehale z delovanje cestninske postaje, s čimer tudi ne bo več možno plačevanje cestnine z ABC-tablicami in Dars-karticami, ki jih vozniki težkih vozil uporabljajo v obstoječem cestninskem sistemu. Uporabniki omenjenih elektronskih medijev morebitnega neporabljenega dobroimetja ne bodo mogli prenesti na račun vozila v sistemu DarsGo, ker gre za dva različna, nepovezana sistema.
Neporabljeno dobroimetje na ABC-tablicah in DARS-karticah bo družba DARS uporabnikom vrnila na njihov bančni račun. Uporabniki morajo stare elektronske medije skupaj z vlogo in fotokopijami računov, ki dokazujejo nalaganja najmanj v višini neizkoriščenega dobroimetja na mediju, poslati družbi DARS (Dars d.d. , Dunajska 7, 1000 Ljubljana) najpozneje do 30. junija 2018.

2. Naročanje dobroimetja-izdelava ponudbe bo na spletni strani možna do 23.3.2018, prehode medijev boste lahko spremljali v starem sistemu do 30.6.2018, prav tako informator stanj ne bo več deloval od 31.3.2018.

3. Uporabnikom ABC-tablic in DARS kartic v zadnjih tednih delovanja starega sistema svetujemo da nalagajo le toliko dobroimetja, kolikor ga boste po predvidevanjih porabili. Namesto vplačila dobroimetja v zadnjih tednih starega cestninskega sistema lahko svoje ABC-tablice oz. DARS-kartice povežete z eno od bencinskih kartic za odloženo plačevanje cestnine ali cestnino plačate ob prehodu cestninske postaje.
Uporabnik:
Geslo:
 
Prijava
Pozabljeno geslo
Nov uporabnik
Jezik:
 
SL EN DE IT
Navodila Instructions Anleitung Istruzioni
 
HU CS SK PL
Utasításai Návod Návod Instrukcja

Za dodatne informacije v zvezi z uporabo portala uporabnikov se obrnite na naslednji telefonski številki:
  • 080 15 03 – za morebitna dodatna vprašanja glede delovanja portala uporabnikov sistema ABC/DARS kartice, vsak delovnik med 7. do 20. uro.
  • 01/518-83-43 - samo za informacije v zvezi z uporabo aplikacije za naročanje dobroimetja, vsak delovnik med 8. in 15. uro
INFO
KontaktText

Enter your data:
* NameAndSurname:
Address:
PostalNum:
City:
* Email:
Phone:
* Subject:
* MemoText:
Priponka:
MustEnterData.
Prepiši kodo:
Send
Close