Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do 29. septembra 21.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo nekoliko povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji.
Več ...

Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah - Povezani v varno omrežje 20.9.2017
Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo jutri, 21. septembra 2017, se v družbi DARS pridružujemo pozivu za znatno in trajnostno znižanje števila smrtnih žrtev in hujših poškodb na cestah po svetu – »ProjectEDWARD«. V družbi DARS s svojimi ekipami zaposlenih redno spremljamo stanje na področju prometne varnosti ter izvajamo številne projekte, s katerimi želimo zmanjšati število smrtnih žrtev in poškodovanih na avtocestah.
Več ...

Prometna napoved do 22. septembra 15.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji. Opozarjamo tudi na ovire zaradi številnih prireditev.
Več ...

Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi 12.9.2017
Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.
Več ...

Prometna napoved do 15. septembra 7.9.2017
Konec tedna se obeta še zadnji večji val turistov iz smeri hrvaške in slovenske obale proti Avstriji, kjer se končujejo počitnice še v preostalih deželah. Počitnice se ta konec tedna zaključujejo tudi v dveh večjih južnih nemških deželah, na Bavarskem in v Baden-Wuerttembergu. Zastoje pričakujemo predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri (Sečovlje, Dragonja, Sočerga) ter pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi domačih turistov, ki se bodo odpravili na oddih ob koncu tedna, ter nekaterih prireditev in začetka obdobja trgatev je pričakovati povečan promet tudi v petek popoldne in soboto dopoldne iz večjih mest, v nedeljo popoldne in zvečer pa v obratni smeri.
Več ...

Prometna napoved do 8. septembra 1.9.2017
Konec poletnih počitnic v Sloveniji in mnogih evropskih državah prinaša zmanjšane turistične prometne konice. Vračajo se običajne jutranje in popoldanske prometne konice v bližini večjih mest in na vpadnicah v večja mesta, in sicer od ponedeljka do petka, med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro.
Več ...

Začetek obnove avtoceste Hrušica–Lipce 1.9.2017
Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.
Več ...

S koncem počitnic pričetek jutranjih in popoldanskih prometnih konic 31.8.2017
Po pričakovanjih se bo s pričetkom šolskega obdobja promet ob vikendih umiril, povečale pa se bodo dnevne prometne konice v jutranjih in popoldanskih urah med tednom. Prometnim konicam se lahko izognete s spremljanjem prometnih informacij, izbiro alternativnih poti in izračunom potovalnega časa, kar vam omogoča tudi prometna mobilna aplikacija DarsPromet+.
Več ...

Prometna napoved do začetka septembra 2017 25.8.2017
Ob začetku šolskega leta je pričakovati povečan promet. Z iztekom počitniškega obdobja lahko vnovič pričakujemo povečanje tako jutranjih (med 6. in 8. uro) kot popoldanskih (med 15. in 17. uro) prometnih konic. Kljub koncu počitnic v nekaterih evropskih deželah so na cestah še vedno številni turisti. Ob koncih tedna še vedno pričakujemo povečan promet proti slovenski in hrvaški obali, v soboto in nedeljo pa v obratni smeri.
Več ...

Objava načrtov zaščite in reševanja za predore 23.8.2017
Družba DARS skladno z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja (Uradni list RS, št. 24/12 in 78/16) objavlja novo različico načrtov zaščite in reševanja za predore na slovenskem avtocestnem sistemu tudi na spletnih straneh družbe.
Več ...

Tuji uporabniki bolj zadovoljni s stanjem slovenskih avtocest od domačih 18.8.2017
Letošnja raziskava o zadovoljstvu uporabnikov slovenskih avtocest je med drugim pokazala, da ostajajo deljena mnenja o tem, koliko časa vozniki v zastojih zaradi del izgubijo na slovenskih avtocestah v primerjavi z drugimi državami. Do podobne ugotovitve je namreč prišla že lanska raziskava med domačimi in tujimi uporabniki avtocest. Medtem ko polovica domačih voznikov osebnih vozil ocenjuje, da v zastojih na avtocestah v Sloveniji izgubijo več časa kot v drugih državah, tako meni zgolj 15 odstotkov tujih voznikov osebnih vozil.
Več ...

Prometna napoved do 25. avgusta 2017 17.8.2017
Konec tedna je, kot običajno v poletnih mesecih, pričakovati povečano gostoto prometa, predvsem v petek in soboto v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V nedeljo, 20. avgusta 2017, je praznik na Madžarskem in konec počitnic v delih Nizozemske in Švice. Zato v soboto in nedeljo pričakujemo zgoščen promet od slovenske in hrvaške obale proti Avstriji. Ker se zaključujejo tudi kolektivni dopusti v Italiji, se bo hkrati povečal promet na avtocestah od Madžarske proti Italiji.
Več ...

Prometna napoved do 18. avgusta 2017 11.8.2017
Zaradi torkovega praznika v večjem delu Evrope in obnovitvenih del na avtocestnem odseku med Postojno in Uncem bo prihajajoči podaljšan konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo izkoristili podaljšan konec tedna za pot na slovensko in hrvaško obalo, obenem pa bo promet povečan tudi v obratni smeri, saj se med drugim v posameznih nemških zveznih deželah zaključujejo poletne šolske počitnice.
Več ...

Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste 9.8.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.
Več ...

Prometna napoved do 10. avgusta 4.8.2017
Ta konec tedna pričakujemo močno povečan promet od mej z Italijo in Avstrijo proti meji s Hrvaško. 4. avgusta se pričnejo italijanske kolektivne počitnice 'ferragosto', ki bodo trajale tri tedne. Zato lahko vsak konec tedna v avgustu na naših cestah pričakujemo večje število voznikov, ki bodo v prvih dveh tednih potovali iz smeri Italije proti Hrvaški in Madžarski, v drugi polovici meseca pa iz smeri Madžarske in Hrvaške proti Italiji.
Več ...

Prometna napoved do 4. avgusta 28.7.2017
Vsak konec tedna do konca avgusta bo na naših avtocestah močno povečan promet. Prva dva konca tedna bo promet povečan v smeri primorja zaradi začetka počitnic v Italiji ter v južni Nemčiji, v drugi polovici avgusta pa ob koncih tedna zlasti iz smeri hrvaške in slovenske obale proti Avstriji in Italiji.
Več ...

Prometna napoved do konca julija 2017 21.7.2017
Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah, je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Konec tedna se začenjajo počitnice v delu Nemčije (petih severnejših zveznih deželah) ter na severnem delu Nizozemske.
Več ...

Slovenija in Avstrija pridobili evropska sredstva za drugo cev predora Karavanke 13.7.2017
Republika Slovenija in Republika Avstrija sta na razpisu IPE - Instrumenta za povezovanje Evrope pridobili nepovratna evropska sredstva za izgradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke. IPE je za izgradnjo predorske cevi namenil sredstva v višini največ 7,95 mio EUR oziroma 10 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Dograditev predora Karavanke bo zagotovila večjo pretočnost, krajše potovalne čase in višjo stopnjo prometne varnosti.
Več ...

Tretja faza obnove odseka Unec–Postojna: proti Kopru po sosednji polovici viadukta Ravbarkomanda 13.7.2017
V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, izvajalca del Kolektor CPG d. d. in CPK d. d. skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. Hkrati delavci DARS d. d. že ves teden izvajajo dela za zaporo v tretji (tako imenovani 2B) fazi obnove, ki bo trajala do sredine septembra. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta.
Več ...

Prometna napoved do 21. julija 13.7.2017
Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah, je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Ta konec tedna se začenjajo počitnice v delih Nizozemske, Švice in Nemčije, zato bo na cestah še več vozil iz teh držav.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
65
66
67

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri