Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do začetka julija 2017 23.6.2017
Približujemo se koncu junija in času poletnih dopustov in počitnic. V tem obdobju lahko vsak konec tedna pričakujemo močno povečan promet na različnih odsekih, predvsem od Avstrije proti Hrvaški oziroma proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Ta konec tedna poleg slovenskih šolarjev končajo s poukom tudi v nekaterih nemških deželah. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri.
Več ...

Obnova Ravbarkomande: Prestavitev zapore za začetek druge faze 21.6.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, se skladno s časovnico zaključuje prva faza del, v kateri sta bila zaprta odstavna pasova na obeh polovica avtoceste, promet pa urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Delavci DARS d.d. bodo v četrtek, 22. junija, ob 18. uri zvečer začeli s prestavitvijo zapore. V času prestavitve zapore bo promet med viaduktom Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani urejen samo po enem zoženem pasu, in sicer v razdalji približno 7 kilometrov. Čeprav bo velika večina del opravljena ponoči, je zlasti ob začetku prestavljanja zapore v smeri Ljubljane lahko pričakovati zgostitve prometa in zastoje.
Več ...

Na pot se odpravite z veliko mero strpnosti 21.6.2017
Ob začetku počitnic in pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih cestah ni mogoče povsem izogniti. Povečan promet pričakujemo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu. Že tradicionalno največ gneče pričakujemo ob petkih popoldan in sobotah dopoldan, ko se večina odpravi proti turističnim krajem, ob nedeljah popoldan pa je največ prometa v nasprotni smeri. Voznikom priporočamo, da se izognete prometnim konicam in se na pot odpravite z veliko mero strpnosti.
Več ...

Večje obnove avtocest in hitrih cest v letu 2017 19.6.2017
V poletnih mesecih bosta na slovenskih avtocestah in hitrih cestah dve večji delovišči z obsežnejšimi in dolgotrajnejšimi obnovitvenimi deli. Na primorski avtocesti A1 med Uncem in Postojno ter na vipavski hitri cesti H4 med Ajdovščino in Vogrskim. Načrtovani sta še dve obnovi v jeseni, in sicer na dolenjski avtocesti, kjer bo razpis objavljen predvidoma v kratkem, in na gorenjski avtocesti, kjer pa je postopek javnega naročanja že v teku, zato jih časovno in vrednostno še ne moremo natančneje opredeliti.
Več ...

Izognite se predvidenim poletnim zastojem na koncu podravske avtoceste 16.6.2017
Zaradi zapore ptujskega mostu čez Dravo in poostrenega mejnega nadzora, ki je posledica evropske uredbe, so letos pričakovani zastoji na podravski avtocesti A4 v smeri proti Hrvaški. To še zlasti velja za odsek med Draženci in Gruškovjem, kjer poteka izgradnja 13-kilometrskega avtocestnega odseka. Vsakoletne izkušnje kažejo, da je med junijem in septembrom na odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet, z vrhuncem v juliju in avgustu. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu, ko se ponavljajo večkilometrski zastoji.
Več ...

Prometna napoved do 23. junija 15.6.2017
Praznik v četrtek (15. 6.) v Avstriji, Nemčiji in Švici pomeni podaljšan vikend in povečan promet tudi v Sloveniji, predvsem od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Podobne zgostitve prometa pričakujemo tudi v petek in soboto, saj se začenjajo počitnice na Madžarskem. V četrtek in petek zjutraj je pričakovati tudi povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo.
Več ...

Prometna napoved do 16. junija 9.6.2017
Z nedavnimi prazniki v državah severno od nas se je turistična sezona praktično že začela. Poleg povečanega prometa proti morju in drugim turističnim krajem v petek popoldne in soboto dopoldne bo zelo povečan promet tudi v nedeljo. Končujejo se namreč krajše počitnice v nekaterih delih Nemčije. Že sedaj pa opozarjamo na prihodnji vikend, ko bodo imeli zaradi praznika v četrtek, 15. junija, prebivalci Avstrije, Švice in večjega dela Nemčije znova podaljšan konec tedna. Začele se bodo tudi počitnice na Hrvaškem in Madžarskem. Obremenjeni bodo vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj v Istri.
Več ...

Prometna napoved do 9. junija 2.6.2017
Zaradi podaljšanega vikenda oziroma ponedeljkovega praznika v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem je v petek in soboto, 2. in 3. junija, pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V nasprotni smeri bo promet povečan v nedeljo, 4. junija, in ponedeljek popoldne, 5. junija. Obremenjeni bodo vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj v Istri.
Več ...

Začetek obnove avtoceste med Uncem in Postojno ter viadukta Ravbarkomanda 31.5.2017
Na primorski avtocesti A1 bo na odseku med Uncem in Postojno rekonstruiranih 6,3 km vozišč, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, torej skupno nekaj manj kot 13 km trase avtoceste. Pomemben del obnovitvenih del predstavlja rehabilitacija 45 let starega viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem. Delavci družbe DARS so začeli s pripravljalnimi deli, konec tega tedna je predvidena vzpostavitev začasne prometne ureditve za prvo fazo del. Z začetkom gradbenih del bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela so razdeljena na dve gradbeni sezoni, letošnja bo potekala od začetka junija do sredine novembra, prihodnje leto pa bo za poldrugi mesec krajša.
Več ...

Za izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi bo podpisan protokol 31.5.2017
V prostorih družbe DARS d. d. v Ljubljani je v sredo, 31. maja, potekal redni sestanek koordinacijskega odbora za 3. razvojno os. Sestanka so se udeležili tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, predsednik Sveta koroških občin dr. Tomaž Rožen ter poslanca Danilo Anton Ranc in Ivan Škodnik. Dogovorili so se, da bo za izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi podpisan protokol.
Več ...

Začetek obnove vipavske hitre ceste 26.5.2017
Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Ajdovščino in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Delavci družbe DARS bodo v nedeljo dopoldne, 28. maja, začeli postavljati zaporo prehitevalnih pasov, pri čemer bo prvih nekaj dni promet še vedno urejen po voznem pasu na obeh polovicah hitre ceste. Sledila bo popolna zapora vozišča iz smeri Vrtojbe proti Ajdovščini in preusmeritev prometa na drugo polovico hitre ceste, kjer bo urejen dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Več ...

Prometna napoved do začetka junija 26.5.2017
Zaradi krajših počitnic v delu Nemčije in Belgiji bo še ves konec tedna na avtocestah povečano število tujih vozil. Zaradi četrtkovega praznika in podaljšanega vikenda v Avstriji, Nemčiji in Švici je v nedeljo popoldne pričakovati povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. V nedeljo, 28. maja, bo na odseku primorske avtoceste A1 Brezovica–cestninska postaja Log v smeri proti Kopru od 13. do predvidoma 23. ure zaprt vozni pas zaradi popravila vozišča (krpanje s preplastitvijo vozišča). Zastoje je pričakovati od 13. ure dalje do poznih popoldanskih ur.
Več ...

Konec tedna pričakovani zastoji na ljubljanskem obroču 19.5.2017
Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu. Uporabnikom zato od sobote zjutraj do nedelje popoldne odsvetujemo vožnjo po zahodni obvoznici proti Kosezam in Gorenjski iz obeh smeri – tako primorske avtoceste kot tudi južne obvoznice (Viča) – če to ni nujno. Svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Voznike pozivamo, da spremljajo in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.
Več ...

Prometna napoved do 26. maja 19.5.2017
Konec tedna se začnejo počitnice v Nemčiji (Hamburg), v naslednjem tednu pa tudi v Belgiji in ostalih predelih Nemčije. V sredo, 24. maja, popoldan je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek, 25. maja, je zaradi praznika (Vnebohod) omejitev tovornega prometa v Avstriji, Nemčiji in na Češkem ter možnost povečanega prometa tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, tako v četrtek popoldan kot v petek zjutraj. Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu.
Več ...

Prometna napoved do 19. maja 12.5.2017
Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se je na avtocestnem omrežju povečalo število delovnih zapor. Pred cestnimi zaporami, ki so nujne zaradi postavitve skupno 126 portalov za elektronsko cestninjenje, lahko občasno pride do zastojev.
Več ...

Prometna napoved do 12. maja 5.5.2017
Konec tedna bo predvidoma povečan promet med Ljubljano in Koprom ter med Karavankami in Ljubljano. Zaradi poostrenega mejnega nadzora je pričakovati čakalne dobe na posameznih mejnih prehodih. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene.
Več ...

Prometna napoved do začetka maja 21.4.2017
Zaradi prihajajočih praznikov in šolskih počitnic bo med 27. aprilom in 2. majem močno povečan promet iz mestnih središč proti morju in drugim turističnim središčem, in sicer najbolj v petek, 21. aprila, popoldne, v sredo, 26. aprila, popoldne ter v četrtek, 27. aprila, dopoldne.
Več ...

Uvedba lokalnih vinjet bi zmanjšala prihodke od prodaje vinjet 14.4.2017
Končne ugotovitve študije o preučitvi možnosti uvedbe lokalnih vinjet so pokazale, da bi bili prihodki od prodaje vinjet v tem primeru manjši vsaj za 15 odstotkov, v skrajnem primeru pa skoraj za 30 odstotkov. Poleg tega bi uvedba lokalnih vinjet prinesla še dodatna tveganja in slabosti, zato izdelovalca študije odsvetujeta uvedbo tovrstnih vinjet. Stališče družbe DARS d. d., ki s cestninskimi prihodki odplačuje kredite v trenutni višini zgolj glavnic približno 2,5 milijarde evrov, najete za zgraditev in obnovo avtocest, je vseskozi bilo, da uvedba novih vinjet nikakor ne sme vplivati na zmanjšanje prihodkov od prodaje vinjet.
Več ...

Prometna napoved do 21. aprila 13.4.2017
Velikonočni prazniki so čas, ko se na slovenskih cestah prvič pred poletno turistično sezono pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Tudi tokrat prihajajoči konec tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, 14. aprila, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej in v nekaterih evropskih državah pričnejo tudi počitnice, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek, 13. aprila, predvsem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Na teh prehodih se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet. Povečano gostoto prometa na slovenskih cestah pričakujemo tudi v ponedeljek in torek, 17. in 18. aprila, saj se zaključujejo prazniki in počitnice v več evropskih državah.
Več ...

Prometna napoved do 14. aprila 7.4.2017
Konec tedna bo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj, zaradi začetka počitnic v Avstriji, Švici in večjem delu Nemčija pa bo več prometa tudi od Avstrije proti Hrvaški. Prvi večji val tujih vozil sicer pričakujemo konec prihodnjega tedna, ko se bodo začeli velikonočni prazniki.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
64
65
66

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri