Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Podravski avtocestni krak bogatejši za 7,3 km sodobne štiripasovnice 22.11.2017
Družba DARS bo jutri dopoldne predala prometu prvi del odseka podravske avtoceste A4 med Draženci in Gruškovjem. Slavnostni govornik bo predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki bo skupaj z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem in predsednikom uprave družbe DARS dr. Tomažem Vidicem tudi prerezal otvoritveni trak na uradnem odprtju 7,3 kilometra dolge štiripasovnice med Draženci in Podlehnikom.
Več ...

Prometna napoved do 24. novembra 2017 17.11.2017
Konec tedna pričakujemo nestanovitno vreme. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki naj bodo pozorni tudi na delovne zapore.
Več ...

Nadzorni centri DARS odpirajo vrata 16.11.2017
Slovenske avtoceste imajo vsako leto v povprečju pet odstotkov več uporabnikov. S prometnimi obremenitvami naraščajo zastoji, ne zgolj zaradi obnove obrabljenih cestišč, temveč tudi zaradi prometnih nesreč, kljub dejstvu, da so avtoceste še vedno najbolj varne. S predstavitvijo delovanja nadzornih centrov in konkretnimi napotki za varno uporabo avtocestnega omrežja želi družba DARS v krog povezanosti v varno omrežje povabiti čim več posameznikov.
Več ...

DarsGo prvi slovenski infrastrukturni projekt z jamstvom EU 16.11.2017
Ob robu mednarodne naložbene konference "Nov naložbeni zagon" so podpredsednik Evropske investicijske banke (EIB) Vazil Hudák, predsednik uprave DARS d.d. dr. Tomaž Vidic in član uprave DARS d.d. mag. Gašper Marc svečano podpisali kreditno pogodbo za financiranje prvega infrastrukturnega projekta v Sloveniji, ki bo imel jamstvo Evropske unije oziroma evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI). Gre za financiranje vzpostavitve elektronskega cestninjenja vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila).
Več ...

Nasveti voznikom pred zimsko sezono 10.11.2017
V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. V družbi DARS bomo za prevoznost in varnost avtocestnega sistema v zimski sezoni 2017/2018 skrbeli s približno 450 delavci družbe in 270 vozili.
Več ...

Prometna napoved do 17. novembra 2017 9.11.2017
Voznike pozivamo, da skladno z Zakonom o varnosti cestnega prometa pravočasno pripravijo vozila na zimske razmere. Na nekaterih cestah v višjih predelih so že zimske razmere. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki pa naj bodo pozorni tudi na delovne zapore.
Več ...

Prometna napoved do 10. novembra 2017 2.11.2017
Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Ob lepem vremenu ga bo nekaj več proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj vpliva na promet bo imel tudi konec počitnic v Belgiji, delu Nemčije ter na Madžarskem. Zaradi nujnega popravila v nesrečah poškodovanih jeklenih varnostnih ograj bo v soboto, 4. novembra 2017, od predvidoma 14. do 22. ure med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru zaprt prehitevalni pas na razdalji 1,5 km, promet bo urejen zgolj po voznem pasu, zato je lahko pričakovati zastoje.
Več ...

Prometna napoved do 3. novembra 2017 26.10.2017
Zaradi začetka jesenskih počitnic in praznikov v večjem delu Evrope pričakujemo povečan promet predvsem proti turističnim krajem in v obratni smeri, vse do začetka novembra.
Več ...

DARS v nabavo sistemov za merjenje povprečne hitrosti vožnje na avtocestah 20.10.2017
Potem ko se je okvarila ena od kamer sistema merjenja povprečne hitrosti vožnje na odseku štajerske avtoceste čez Trojane, je podjetje Intermatic d.o.o. (kot dobavitelj opreme proizvajalca 3M iz Velike Britanije) sistem, ki ga je družbi DARS d. d. in Policiji ponudilo v začasno uporabo, minuli konec tedna odstranilo in ga po napovedi dobavitelja ne bo vnovič namestilo. Pilotni sistem, na podlagi katerega je Policija izrekala globe kršiteljem, se je izkazal za dobrega pri umirjanju hitrosti vožnje in povečanju prometne varnosti.
Več ...

Prometna napoved do 27. oktobra 19.10.2017
Konec oktobra in začetek novembra sta čas jesenskih počitnic v večjem delu Evrope, zato bo zadnja dva vikenda v oktobru povečan promet proti turističnim krajem in v obratni smeri.
Več ...

Prometna napoved do 20. oktobra 13.10.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo počitnice v južnem in srednjem delu Nizozemske, menjajo počitnice v predelih Nemčije ter končujejo počitnice v delu Švice.
Več ...

Slavnostno odprtje priključka Šmarje - Sap 12.10.2017
Družba DARS je odprla priključek Šmarje - Sap. Slavnostnega odprtja so se udeležili minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, predsednik uprave DARS d.d. dr. Tomaž Vidic ter župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič. Promet po novem priključku je stekel v večernih urah.
Več ...

Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna 11.10.2017
Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
Več ...

Prometna napoved do 13. oktobra 6.10.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo krajše počitnice v delu Švice in Nemčije. V nedeljo je tudi praznik na Hrvaškem.
Več ...

Predstavitev sistema DarsGo na srečanju avtoprevoznikov 30.9.2017
Družba DARS d.d. je sodelovala pri prvem Srečanju prevozniških družin in prevozniških podjetij Slovenije, ki sta ga organizirali Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Udeleženci srečanja so imeli na Darsovi stojnici možnost iz prve roke izvedeti več informacij o novem elektronskem cestninskem sistemu DarsGo za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, ki bo uveden v letu 2018.
Več ...

Prometna napoved do 6. oktobra 29.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Zaradi praznika v Nemčiji v torek, 3. oktobra 2017, ter začetka krajših počitnic v Švici in delu Nemčije pričakujemo nekaj več prometa kot običajno tudi od meje z Avstrijo proti Hrvaški.
Več ...

Dars ne izvaja akcije »Vinjeta zastonj« 27.9.2017
V zadnjih dneh se na družbenem omrežju Facebook vnovič pojavlja nagradna igra »Vinjeta zastonj«, kjer je kot organizator naveden DARS d.d. Navedeno ne drži, saj Dars ni organizator omenjene nagradne igre.
Več ...

Prometna napoved do 29. septembra 21.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo nekoliko povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji.
Več ...

Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah – Povezani v varno omrežje 20.9.2017
Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo jutri, 21. septembra 2017, se v družbi DARS pridružujemo pozivu za znatno in trajnostno znižanje števila smrtnih žrtev in hujših poškodb na cestah po svetu – »ProjectEDWARD«. V družbi DARS s svojimi ekipami zaposlenih redno spremljamo stanje na področju prometne varnosti ter izvajamo številne projekte, s katerimi želimo zmanjšati število smrtnih žrtev in poškodovanih na avtocestah.
Več ...

Prometna napoved do 22. septembra 15.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji. Opozarjamo tudi na ovire zaradi številnih prireditev.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
66
67
68

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri