Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju 21.3.2018
Izvajalci del bodo, potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, še v tem mesecu nadaljevali obnovo viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti ter vozišča na vipavski hitri cesti. Najprej pa je načrtovana postavitev delovne zapore na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Udeleženci v prometu bodo o začetku postavitve delovnih zapor obveščeni preko Prometnoinformacijskega centra (PIC).
Več ...

Odpiranje ponudb za izgradnjo druge cevi predora Karavanke 20.3.2018
V prostorih družbe DARS v Ljubljani je bilo danes odpiranje ponudb, ki so prispele na javni razpis "Izgradnja vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke". Pravočasno, do 10. ure, je prispelo skupno devet ponudb. V skladu z razpisanimi pogoji in merili bo strokovna komisija za izvedbo javnega naročila svoje delo nadaljevala s podrobnim pregledom in oceno prejetih ponudb. Pogodba z izbranim izvajalcem bo lahko podpisana šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji oddaje predmetnega javnega naročila.
Več ...

Obvestilo o sferičnem snemanju dela primorske avtoceste in vipavske hitre ceste 16.3.2018
LJUBLJANA, 16. marec 2018 - Uporabnike primorske avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4 obveščamo, da se bo v prihodnjem tednu začelo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena v letu 2017: gre za del avtoceste med Uncem in Postojno ter del hitre ceste med Ajdovščino in Vogrskim, vključno s priključkom Selo. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometnoinformacijskega centra (PIC).
Več ...

Prometna napoved do 23. marca 2018 15.3.2018
V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Priporočamo, da počakate z menjavo zimskih pnevmatik, saj se bo konec tega tedna meja sneženja spustila do nižin. Sicer pa že opozarjamo na pričakovan povečan promet prihodnji konec tedna, ko se začnejo počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije, Planica pa bo gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.
Več ...

Obisk predsednika makedonskega avtocestnega podjetja 8.3.2018
Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic in član uprave Vili Žavrlan sta sprejela direktorja makedonskega Javnega podjetja za državne ceste Zorana Kitanova. V ospredju srečanja so bili pogovori o možnostih sodelovanja med obema podjetjema, zlasti pri izmenjavanju izkušenj in dobrih praks na področju gradnje, upravljanja in vzdrževanja cestninskih avtocest.
Več ...

Prometna napoved do 16. marca 2018 8.3.2018
V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Ob lepem vremenu bo v petek in soboto nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. 14. marca, dan pred prazniki na Madžarskem, pričakujemo povečano število tovornih vozil na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, na zadnji dan praznikov, 16. marca, pa veliko število vozil pred mejo z Madžarsko.
Več ...

Prometna napoved do 9. marca 2018 1.3.2018
Konec tedna bo nekoliko povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem zaradi zaključka počitnic v vzhodnem delu Slovenije. Vozniki naj bodo pripravljeni tudi na bolj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice. Napovedano slabše vreme in s tem poslabšane vozne razmere bodo promet še dodatno upočasnile.
Več ...

Registriranih že več kot 40.000 uporabnikov sistema DarsGo 28.2.2018
1. aprila 2018 bo Slovenija prešla s sistema cestninskih postaj na sistem cestninjenja v prostem prometnem toku DarsGo, ki bo obvezen za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila). Vozniki težkih vozil se lahko v sistem DarsGo registrirajo na spletni strani www.darsgo.si ali na uporabniških točkah (DarsGo servisih) po vsej državi.
Več ...

Prometna napoved do 2. marca 2018 22.2.2018
Konec tedna bo nekoliko povečan promet v okolici turističnih krajev in smučarskih središč zaradi začetka počitnic v vzhodnem delu ter zaključka v zahodnem in osrednjem delu Slovenije. V vzhodnem delu države se bodo zmanjšale jutranje in popoldanske prometne konice, v zahodnem in osrednjem delu pa se bo promet v tem času znova povečal. Zaključujejo se tudi počitnice v nekaterih delih Avstrije in Švice.
Več ...

Prometna napoved do 23. februarja 2018 15.2.2018
Konec tedna bo na povečan promet proti turističnim krajem in smučarskim središčem vplival začetek počitnic v zahodnem in osrednjem delu Slovenije. Tam bodo med tednom prometno manj obremenjene jutranje in popoldanske konice.
Več ...

Prometna napoved do 16. februarja 2018 9.2.2018
Voznikom priporočamo, da skrbno spremljajo vremenske napovedi in se pred potjo pozanimajo o razmerah na cestah. Bliža se pustni čas in promet bo marsikje oviran zaradi pustnih prireditev. Voznike opozarjamo, da v skladu s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask. Vzdrževalne službe bodo opravljale naloge zaključka zimske akcije ter odstranjevanja ledenih sveč in snega z nadvozov, zato voznike prosimo za strpnost.
Več ...

Prometna napoved do 9. februarja 2018 1.2.2018
Od petka zgodaj zjutraj do sobote je napovedano močnejše sneženje, zato priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno. Ob sneženju se bodo vozne razmere hitro poslabšale. Promet bo potekal zelo počasi. Predvsem med petkovo jutranjo in popoldansko prometno konico pričakujemo težave na cestah po vsej Sloveniji.
Več ...

Prometna napoved do 2. februarja 2018 26.1.2018
V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Voznike opozarjamo na kratkotrajna nujna vzdrževalna dela na nekaterih odsekih.
Več ...

Prometna napoved do 26. januarja 2018 18.1.2018
Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa, opozarjamo pa na vremenske napovedi, po katerih naj bi bilo zelo spremenljivo vreme, med drugim plohe, nevihte ter sneg do nižin. Priporočamo previdnost ter upoštevanje plužnih in posipnih skupin. Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.
Več ...

Prometna napoved do 19. januarja 2018 11.1.2018
Na Hrvaškem se končujejo počitnice, zato bo ob koncu tedna nekoliko povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. Občasno se lahko podaljša čakanje na mejnih prehodih s Hrvaško. Na avtocestah in hitrih cestah ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela. Za soboto, 13. januarja, je ARSO napovedal mejo sneženja na nadmorski višini okoli 400 metrov. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo ter vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in tudi svojim voznim sposobnostim.
Več ...

Prometna napoved do 12. januarja 2018 4.1.2018
V soboto, 6. januarja 2018, je praznik v Avstriji, Italiji, delu Nemčije ter na Hrvaškem. V nedeljo, 7. januarja 2018, se zaključujejo počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije. Zato konec tedna od Hrvaške proti Avstriji pričakujemo povečan promet, med drugim tudi na mejnih prehodih. Naslednji teden je tudi zaključek počitnic na Hrvaškem. Znova bodo večje jutranje in popoldanske prometne konice, posebej obremenjen bo ponedeljek. Tega dne se bo tudi najbolj občutilo povečanje tovornega prometa po praznikih.
Več ...

Prometna napoved do začetka januarja 2018 22.12.2017
Že pred prazniki bo močno povečan promet okrog nakupovalnih središč. Povečal se bo tovorni promet in tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, predvsem tam, kjer se poti v službo križajo z mednarodnim prometom. Pred praznikom pričakujemo več prometa od Avstrije proti Hrvaški, saj se z 21. decembrom 2017 pričenjajo počitnice v delu Nemčije, sledijo počitnice v večjem delu Evrope. Povečan tovorni promet pričakujemo tudi po takoj po praznikih (3. januar 2018).
Več ...

Prometna napoved do 22. decembra 2017 15.12.2017
Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so številne ceste zaprte. Ker je napovedano zelo spremenljivo vreme, se stanje ne bo kmalu izboljšalo. Voznike opozarjamo, naj bodo ob nizkih temperaturah previdni predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Tam je namreč največja nevarnost poledice.
Več ...

Objavljen razpis za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke 15.12.2017
Ministrstvo za okolje in prostor je na zahtevo družbe DARS d.d. oktobra 2017 izdalo delno gradbeno dovoljenje za gradnjo vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke in dograditev odseka avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Hrušica v štiripasovnico, ki je pred kratkim postalo pravnomočno. DARS je zato skladno z načrtovano časovnico v tem tednu posredoval v objavo slovenskemu ter evropskemu portalu javnih naročil razpisno dokumentacijo za graditelja druge cevi karavanškega predora.
Več ...

Registracija uporabnikov sistema DarsGo 8.12.2017
V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo. Družba DARS je že vzpostavila sedem uporabniških točk (tako imenovanih DarsGo servisov) in pričela z registracijo prvih uporabnikov novega cestninskega sistema. Ti se že lahko registrirajo tudi na spletni strani www.darsgo.si, predvidoma z začetkom leta 2018 pa se bodo lahko registrirali tudi na pooblaščenih bencinskih servisih ob avtocestnem omrežju.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
67
68
69

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri