Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do 22. decembra 2017 15.12.2017
Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so številne ceste zaprte. Ker je napovedano zelo spremenljivo vreme, se stanje ne bo kmalu izboljšalo. Voznike opozarjamo, naj bodo ob nizkih temperaturah previdni predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Tam je namreč največja nevarnost poledice.
Več ...

Objavljen razpis za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke 15.12.2017
Ministrstvo za okolje in prostor je na zahtevo družbe DARS d. d. novembra izdalo gradbeno dovoljenje za gradnjo vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke in dograditev odseka avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Hrušica v štiripasovnico, ki je pred kratkim postalo pravnomočno. DARS je zato skladno z načrtovano časovnico v tem tednu posredoval v objavo slovenskemu ter evropskemu portalu javnih naročil razpisno dokumentacijo za graditelja druge cevi karavanškega predora.
Več ...

Registracija uporabnikov sistema DarsGo 8.12.2017
V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo. Družba DARS je že vzpostavila sedem uporabniških točk (tako imenovanih DarsGo servisov) in pričela z registracijo prvih uporabnikov novega cestninskega sistema. Ti se že lahko registrirajo tudi na spletni strani www.darsgo.si, predvidoma z začetkom leta 2018 pa se bodo lahko registrirali tudi na pooblaščenih bencinskih servisih ob avtocestnem omrežju.
Več ...

Prometna napoved do 15. decembra: V nedeljo odstranitev zapore na viaduktu Ravbarkomanda, proti Ljubljani možni zastoji 7.12.2017
V nedeljo bo promet čez viadukt Ravbarkomanda zaradi odstranitve delovne zapore močno oviran, saj bo iz smeri Kopra proti Ljubljani urejen zgolj po enem zoženem pasu. Uporabnike opozarjamo, naj pozorno spremljajo prometna obvestila in se v primeru daljših zastojev v Postojni pravočasno preusmerijo na državno cesto proti Logatcu in z nje na cesto Postojna–Unec.
Več ...

Naprodaj nove vinjete za leto 2018 v kovinsko modri barvi 1.12.2017
Vinjete z letnico 2018, ki so naprodaj od danes, so kovinsko modre barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2017 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2018. Tudi prodaja obstoječih, oranžnih vinjet z letnico 2017 je boljša od tistih z letnico 2016. Prodaja vinjet konstantno raste, saj raste tudi promet na naših avtocestah in hitrih cestah.
Več ...

Prometna napoved do 8. decembra 1.12.2017
Vse do konca tedna se po napovedih ARSO obetajo snežne padavine do nižin. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo ter vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču ter spremljajo prometne informacije. Na avtocestah in hitrih cestah je pričakovati večje število posipnih in plužnih skupin, ki upočasnijo promet, zato je potrebno računati na daljše potovalne čase.
Več ...

Informacija o četrtkovih razmerah na odseku Postojna–Razdrto in aktivnostih Darsa 1.12.2017
Skladno z vremensko napovedjo in napovedanimi okrepljenimi padavinami v zgodnjih jutranjih urah za dan 30. november 2017 smo vse resurse, tako kadrovske kot plužna/posipna vozila usmerili v obvladovanje prevoznosti ceste na celotnem odseku primorske avtoceste A1, s posebnim poudarkom na odseke avtoceste med Logatcem in Postojno (s časovnim zamikom tudi Senožečami). Za ta območja je vremenska napoved izkazovala največ snežnih padavin.
Več ...

O pomoči za velike družine in invalide pri nakupu letne vinjete 2B bodo v prihodnje odločali centri za socialno delo 1.12.2017
Vlada RS je na seji v četrtek, 30. novembra 2017, določila besedilo novele Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki jo je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Novela zakona med drugim sistemsko ureja pravico do pomoči pri nakupu letne vinjete 2B za velike družine in invalide ter ohranja enake pogoje uveljavljanja pomoči pri nakupu letne vinjete 2B, kot so veljali do sedaj. Novela bo začela veljati potem, ko jo bo sprejel Državni zbor RS, predvidoma v začetku prihodnjega leta.
Več ...

Prometna napoved do začetka decembra 2017 24.11.2017
Na zahodni ljubljanski obvoznici je v soboto, 25. novembra 2017, iz smeri Kosez (Gorenjske) proti Kozarjem (primorski avtocesti ter južni obvoznici) pričakovati tudi daljše zastoje. Promet bo namreč na območju priključka Brdo zaradi nujnega popravila udarnih jam med 4. uro zjutraj in najpozneje 15. uro popoldan urejen na razdalji približno 500 metrov zgolj po enem pasu. V tej smeri bo zaprt tudi priključek Brdo.
Več ...

Podravski avtocestni krak bogatejši za 7,3 km sodobne štiripasovnice 22.11.2017
Družba DARS bo jutri dopoldne predala prometu prvi del odseka podravske avtoceste A4 med Draženci in Gruškovjem. Slavnostni govornik bo predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki bo skupaj z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem in predsednikom uprave družbe DARS dr. Tomažem Vidicem tudi prerezal otvoritveni trak na uradnem odprtju 7,3 kilometra dolge štiripasovnice med Draženci in Podlehnikom.
Več ...

Prometna napoved do 24. novembra 2017 17.11.2017
Konec tedna pričakujemo nestanovitno vreme. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki naj bodo pozorni tudi na delovne zapore.
Več ...

Nadzorni centri DARS odpirajo vrata 16.11.2017
Slovenske avtoceste imajo vsako leto v povprečju pet odstotkov več uporabnikov. S prometnimi obremenitvami naraščajo zastoji, ne zgolj zaradi obnove obrabljenih cestišč, temveč tudi zaradi prometnih nesreč, kljub dejstvu, da so avtoceste še vedno najbolj varne. S predstavitvijo delovanja nadzornih centrov in konkretnimi napotki za varno uporabo avtocestnega omrežja želi družba DARS v krog povezanosti v varno omrežje povabiti čim več posameznikov.
Več ...

DarsGo prvi slovenski infrastrukturni projekt z jamstvom EU 16.11.2017
Ob robu mednarodne naložbene konference "Nov naložbeni zagon" so podpredsednik Evropske investicijske banke (EIB) Vazil Hudák, predsednik uprave DARS d.d. dr. Tomaž Vidic in član uprave DARS d.d. mag. Gašper Marc svečano podpisali kreditno pogodbo za financiranje prvega infrastrukturnega projekta v Sloveniji, ki bo imel jamstvo Evropske unije oziroma evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI). Gre za financiranje vzpostavitve elektronskega cestninjenja vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila).
Več ...

Nasveti voznikom pred zimsko sezono 10.11.2017
V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. V družbi DARS bomo za prevoznost in varnost avtocestnega sistema v zimski sezoni 2017/2018 skrbeli s približno 450 delavci družbe in 270 vozili.
Več ...

Prometna napoved do 17. novembra 2017 9.11.2017
Voznike pozivamo, da skladno z Zakonom o varnosti cestnega prometa pravočasno pripravijo vozila na zimske razmere. Na nekaterih cestah v višjih predelih so že zimske razmere. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki pa naj bodo pozorni tudi na delovne zapore.
Več ...

Prometna napoved do 10. novembra 2017 2.11.2017
Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Ob lepem vremenu ga bo nekaj več proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj vpliva na promet bo imel tudi konec počitnic v Belgiji, delu Nemčije ter na Madžarskem. Zaradi nujnega popravila v nesrečah poškodovanih jeklenih varnostnih ograj bo v soboto, 4. novembra 2017, od predvidoma 14. do 22. ure med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru zaprt prehitevalni pas na razdalji 1,5 km, promet bo urejen zgolj po voznem pasu, zato je lahko pričakovati zastoje.
Več ...

Prometna napoved do 3. novembra 2017 26.10.2017
Zaradi začetka jesenskih počitnic in praznikov v večjem delu Evrope pričakujemo povečan promet predvsem proti turističnim krajem in v obratni smeri, vse do začetka novembra.
Več ...

DARS v nabavo sistemov za merjenje povprečne hitrosti vožnje na avtocestah 20.10.2017
Potem ko se je okvarila ena od kamer sistema merjenja povprečne hitrosti vožnje na odseku štajerske avtoceste čez Trojane, je podjetje Intermatic d.o.o. (kot dobavitelj opreme proizvajalca 3M iz Velike Britanije) sistem, ki ga je družbi DARS d. d. in Policiji ponudilo v začasno uporabo, minuli konec tedna odstranilo in ga po napovedi dobavitelja ne bo vnovič namestilo. Pilotni sistem, na podlagi katerega je Policija izrekala globe kršiteljem, se je izkazal za dobrega pri umirjanju hitrosti vožnje in povečanju prometne varnosti.
Več ...

Prometna napoved do 27. oktobra 19.10.2017
Konec oktobra in začetek novembra sta čas jesenskih počitnic v večjem delu Evrope, zato bo zadnja dva vikenda v oktobru povečan promet proti turističnim krajem in v obratni smeri.
Več ...

Prometna napoved do 20. oktobra 13.10.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo počitnice v južnem in srednjem delu Nizozemske, menjajo počitnice v predelih Nemčije ter končujejo počitnice v delu Švice.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
66
67
68

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri