Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do začetka maja 21.4.2017
Zaradi prihajajočih praznikov in šolskih počitnic bo med 27. aprilom in 2. majem močno povečan promet iz mestnih središč proti morju in drugim turističnim središčem, in sicer najbolj v petek, 21. aprila, popoldne, v sredo, 26. aprila, popoldne ter v četrtek, 27. aprila, dopoldne.
Več ...

Uvedba lokalnih vinjet bi zmanjšala prihodke od prodaje vinjet 14.4.2017
Končne ugotovitve študije o preučitvi možnosti uvedbe lokalnih vinjet so pokazale, da bi bili prihodki od prodaje vinjet v tem primeru manjši vsaj za 15 odstotkov, v skrajnem primeru pa skoraj za 30 odstotkov. Poleg tega bi uvedba lokalnih vinjet prinesla še dodatna tveganja in slabosti, zato izdelovalca študije odsvetujeta uvedbo tovrstnih vinjet. Stališče družbe DARS d. d., ki s cestninskimi prihodki odplačuje kredite v trenutni višini zgolj glavnic približno 2,5 milijarde evrov, najete za zgraditev in obnovo avtocest, je vseskozi bilo, da uvedba novih vinjet nikakor ne sme vplivati na zmanjšanje prihodkov od prodaje vinjet.
Več ...

Prometna napoved do 21. aprila 13.4.2017
Velikonočni prazniki so čas, ko se na slovenskih cestah prvič pred poletno turistično sezono pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Tudi tokrat prihajajoči konec tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, 14. aprila, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej in v nekaterih evropskih državah pričnejo tudi počitnice, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek, 13. aprila, predvsem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Na teh prehodih se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet. Povečano gostoto prometa na slovenskih cestah pričakujemo tudi v ponedeljek in torek, 17. in 18. aprila, saj se zaključujejo prazniki in počitnice v več evropskih državah.
Več ...

Prometna napoved do 14. aprila 7.4.2017
Konec tedna bo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj, zaradi začetka počitnic v Avstriji, Švici in večjem delu Nemčija pa bo več prometa tudi od Avstrije proti Hrvaški. Prvi večji val tujih vozil sicer pričakujemo konec prihodnjega tedna, ko se bodo začeli velikonočni prazniki.
Več ...

Poostreno nadziranje tovornega prometa na ljubljanskem obroču 31.3.2017
Policisti bodo na ljubljanskem avtocestnem obroču poostrili izvajanje nadzora cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev povezanih z neupoštevanjem prometne signalizacije voznikov tovornih vozil. Pri tem bodo pozorni tudi na ostale kršitve, ki so povezane na tehnično brezhibnost vozil in delovno zakonodajo. Pri tem opozarjajo, da je za neupoštevanje omejitev, prepovedi in obveznosti, izraženimi s prometno signalizacijo, zagrožena globa v višini 160 evrov.
Več ...

Prometna napoved do 7. aprila 31.3.2017
V noči na nedeljo, 2. aprila, bodo delavci DARS d. d. pričeli s postavitvijo cestne zapore na odseku med cestninsko postajo Log in priključkom Brezovica proti Ljubljani. Predvidoma od 3. ure zjutraj do zgodaj popoldne bo zaradi preplastitve vozišča zaprt vozni pas. Promet bo proti Ljubljani v razdalji približno 2,5 kilometra urejen zgolj po prehitevalnem pasu.
Več ...

Prometna napoved do 31. marca 24.3.2017
Na cestah proti Gorenjski ter naprej proti Ratečam bo konec tega tedna zaradi mednarodne športne prireditve v Planici močno povečan promet.
Več ...

Ukrepi za večjo prometno varnost na ljubljanskem obroču 24.3.2017
Družba DARS d. d. izvaja več aktivnosti na področju prometne varnosti in upravljanja prometa. Med vsemi nalogami je bila posebna pozornost posvečena tudi spremljanju prometnih dogajanj po celotnem sistemu cest, ki predstavljajo ljubljanski obroč (hitra cesta H3 na severnem delu in avtocesti A1 in A2 na preostalem delu obroča). V tem tednu so bili tako vzpostavljeni znaki za prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na celotnem ljubljanskem avtocestnem obroču.
Več ...

Zaradi zaprtja stare obalne ceste obvoz čez predor Markovec brez vinjete 20.3.2017
Zaradi popolne zapore stare obalne ceste je obvoz od 20. marca 2017 urejen po hitri cesti H6 Koper–Izola, skozi predor Markovec, zato med priključkoma Semedela in Izola ni obvezna uporaba vinjete.
Več ...

Prometna napoved do 26. marca 17.3.2017
Od 15. marca v Sloveniji za vozila ni več obvezna zimska oprema, voznike pa opozarjamo, da so temperature ponekod še vedno nizke in v primeru zimskih razmer na cesti mora biti njihovo vozilo še vedno ustrezno opremljeno.
Več ...

Prometna napoved do 10. marca 3.3.2017
Zaključujejo se zimske počitnice v zahodnem delu Slovenije, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Posebej na Gorenjskem, kjer bo promet v soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, povečan tudi zaradi športne prireditve v Kranjski Gori. Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se bo v naslednjih mesecih močno povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki naj pred zaporami pričakujejo tudi zastoje. Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje.
Več ...

Nadaljevanje aktivnosti za vzpostavitev elektronskega cestninskega sistema 24.2.2017
Na področju vzpostavitve elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku na avtocestah in hitrih cestah za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3500 kg (težka vozila oz. vsa nevinjetna vozila) se aktivnosti nadaljujejo.
Več ...

Prometna napoved do 3. marca 24.2.2017
Zaradi zimskih počitnic v zahodnem delu Slovenije pričakujemo manj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice na tem območju. Hkrati bo predvsem v petek in soboto povečan promet v smeri proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri.
Več ...

Prometna napoved do 24. februarja 17.2.2017
V vzhodnem delu Slovenije se začenjajo zimske počitnice, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. V tem delu pričakujemo tudi manj obremenjene dnevne prometne konice. Bliža se pustni čas in promet bo že prihajajoči teden marsikje oviran zaradi predpustnih prireditev. Voznike tudi opozarjamo, da skladno s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.
Več ...

Prometna napoved do 17. februarja 9.2.2017
Zaradi zimskih počitnic v večjem delu Evrope, pričakujemo nekoliko povečan promet ob koncu tedna proti turističnim krajem in nazaj.
Več ...

DARS med najuglednejšimi delodajalci 2016 7.2.2017
V organizaciji spletnega portala MojeDelo.com je letos že šestič potekal izbor za najuglednejšega delodajalca leta. V raziskavi je sodelovalo več tisoč kandidatov na trgu dela, ki so na podlagi različnih kriterijev ocenjevali ugled posameznega podjetja. Družba DARS je prejela imenitni priznanji, in sicer »Ugledni delodajalec« ter »Ugledni delodajalec« za prvo mesto v panogi logistika in promet.
Več ...

Bodi viden, bodi previden 7.2.2017
V ponedeljek, 6. februarja, se je pričela nacionalna preventivna akcija Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, imenovana Bodi viden – bodi previden. Preventivna akcija za večjo varnost peščev bo potekala do 12. februarja.
Več ...

Prometna napoved do 10. februarja 2.2.2017
Zaradi zimskih počitnic v večjem delu Evrope pričakujemo nekoliko povečan promet ob koncu tedna proti turističnim krajem in nazaj. V sredo, 8. februarja, zaradi praznika v Sloveniji velja omejitev tovornega prometa.
Več ...

Policija in DARS za večjo varnost tudi z meritvami hitrosti 27.1.2017
Prehitra oziroma neprilagojena hitrost je poleg neustrezne varnostne razdalje zelo pogost vzrok nesreč na naših avtocestah, ki se lahko končajo tudi tragično. Poleg tega prometne nesreče ob tako povečanem prometu vodijo v hude zastoje. Na odseku štajerske avtoceste med Trojanami in Podmiljem bo proti Ljubljani od ponedeljka, 30. januarja, od 7. ure zjutraj dalje začel delovati sistem merjenja povprečne hitrosti vožnje, na podlagi katerega bo Policija kršiteljem izrekala globe.
Več ...

Prometna napoved do 3. februarja 26.1.2017
Zaradi zimskih počitnic v večjem delu Evrope pričakujemo konec januarja in začetek februarja predvsem ob koncih tedna in ob lepem vremenu povečano gostoto prometa v smeri proti turističnim krajem in nazaj.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
63
64
65

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri