Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Počivališča in kamere
Počivališča
Kamere
Varna vožnja
Prometni koledar
 

Varen postanek na avtocestnem počivališču

  Ravnajte preventivno.
Na počivališčih ob avtocestah in hitrih cestah obstaja nevarnost tatvin. V družbi DARS d.d. vas kot uporabnike avtocest in hitrih cest pozivamo, da med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirate vozilo in predmete v njem. 

Zaposleni na počivališčih in policisti so v več primerih uspeli preprečiti kazniva dejanja, kot so tatvine, vlomi v vozila in podobno. Žal se glede na veliko količino prometa in število obiskovalcev počivališč ne moremo vedno zanašati na pozornost zaposlenih in hitro ukrepanje policistov. Zato vas kot obiskovalce počivališč pozivamo, da ravnate preventivno in poskrbite za samozaščitne ukrepe, s katerimi boste preprečili kazniva dejanja in zavarovali svoje premoženje.

Ravnajte preventivno: 
  • vozil ne puščajte odklenjenih;
  • ne puščajte odprtih oken in vrat na vozilu, ko vas ni v bližini;
  • ne puščajte predmetov, predvsem vrednejših (torbic, denarnic, prenosnih računalnikov…) na vidnem mestu v vozilu;
  • vrednejše predmete imejte pri sebi in pod nadzorom.

“”   Še posebej je pomembno, da med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirate svoje vozilo in predmete v njem. Če se od vozila oddaljite, zaprite okna in vozilo zaklenite, ravno tako prtljago na strehi ali kolesa, vrednejših predmetov pa v vozilu ne puščajte na vidnih mestih.

 
V primeru, ko na počivališčih ali avtocesti opazijo sumljive osebe, ki se pretvarjajo, da potrebujejo pomoč ali jo želijo ponuditi, to nemudoma sporočijo policiji na interventno številko policije 113 ali anonimno številko 080 12 00.


“”   Naša avtocestna počivališča so, tudi v primerjavi s tujimi, še vedno med bolj varnimi, toda previdnost ni nikoli odveč!Počivališča ob avtocestah in hitrih cestah v upravljanju DARS d.d. ter njihovo ponudbo si lahko ogledate na tej povezavi.


PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri