Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Zapore predora Šentvid zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe
12.4.2018


Na odseku gorenjske avtoceste A2 Karavanke–Ljubljana bodo na območju predora Šentvid od 13. aprila do 21. maja 2018 vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del ob zaključku desetletne garancijske dobe, v sklopu katerih se bo izvajala sanacija betonske obloge in betonskih robnikov. Gre za nočne zapore ob delavnikih, medtem ko bo ob koncih tedna posamezna cev zaprta neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj.


Zapora predora Šentvid in priključne cevi v smeri proti Kopru bo v dneh od 13. aprila do 3. maja 2018, v smeri proti Kranju pa od 4. do 21. maja 2018. Za vsako smer bodo zapore sledeče:

- tri zaporedne konce tedna bo vzpostavljena popolna zapora predora od petka od 20. ure zvečer do ponedeljka do 5. ure zjutraj;
- ob delovnikih, od ponedeljka zvečer do četrtka zjutraj, bodo vzpostavljene popolne nočne zapore med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj.

V tem obdobju bo zaprt odsek avtoceste A2 med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze, katerega del je predor Šentvid.

Vozniki bodo, ko bo zaprta cev predora Šentvid iz smeri Kranja proti Ljubljani, izstopali z avtoceste čez priključek Šentvid na Celovško cesto in se preko priključka Ljubljana - Šiška in severne ljubljanske obvoznice H3 vračali nazaj na avtocesto na razcepu Koseze.

Ko bo zaprta cev iz smeri Ljubljane proti Kranju, bodo z avtoceste izstopali preko razcepa Koseze na severno ljubljansko obvoznico H3 in se preko priključka Ljubljana - Šiška in Celovške ceste vračali nazaj na avtocesto na priključku Šentvid.


“”   Ker je v vmesnem času šel graditelj predora Šentvid - v skupnem nastopu sta ga zgradila SCT d.d. in Primorje d.d. - v stečaj, odpravlja napake in pomanjkljivosti banka (oziroma zanjo izvajalec Hipox d.o.o.), ki je izdala bančno garancijo za odpravo napak in pomanjkljivosti. Če banka tega ne bi storila, bi DARS d.d. unovčil bančno garancijo in pomanjkljivosti odpravil z izvajalcem, ki bi ga izbral na javnem razpisu.


O zapori bo DARS d.d. obveščal na elektronskih portalih nad avtocesto, sicer pa razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri