Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Strateška konferenca o razvoju evropskega prometa
25.4.2018


DARS sodeluje na tridnevni konferenci Dnevi TEN-T 2018 v Ljubljani, ki predstavlja strateške usmeritve in glavne finančne okvire Evropske komisije na področju razvoja prometa. Konferenco so obiskali številni člani Evropske komisije in Evropskega parlamenta, ministri za promet držav članic EU ter drugi pomembni odločevalci na področju naložb v pametno, varno in zeleno mobilnost.


Stojnico družbe DARS sta obiskala evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc (tretja z leve)
in predsednik uprave avstrijske avtocestne družbe ASFINAG Klaus Schierhackl (drugi z leve)

 

Družba DARS se na konferenci predstavlja s projektom izgradnje druge cevi predora Karavanke, ki je sofinanciran iz projekta CROCODILE 2 v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF). Obiskovalci Darsove stojnice pa so se zanimali tudi za Darsove izkušnje z uvajanjem novega sistema elektronskega cestninjenja težkih vozil DarsGo, ki je v Sloveniji stopil v veljavo 1. aprila 2018.


Animacija izgleda bodoče druge cevi predora Karavanke

Cilj prometne politike EU je zgraditi vseevropsko omrežje cest, železniških prog, rečnih in pomorskih plovnih poti, pristanišč, letališč in terminalov, ki bi povezali Evropo in krepili družbeno-ekonomsko in ozemeljsko povezanost Evrope.

Prioriteta na tem področju je zlasti odpravljanje ozkih grl in tehničnih ovir v vseevropskem prometnem omrežju, kamor sodi tudi izgradnja druge cevi predora Karavanke. Evropska komisija poleg gradnje nove infrastrukture in modernizacije obstoječe podpira še uvajanje inovativnih, digitalnih tehnologij, alternativnih goriv in enotnih standardov.

Dnevi TEN-T 2018 po številu udeležencev predstavljajo enega največjih dogodkov v Ljubljani doslej, saj so na konferenci zastopane vse države članice EU, inovativna podjetja, Evropska investicijska banka, druge zasebne finančne institucije, zasebni vlagatelji in civilna družba.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri