Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do začetka maja
21.4.2017


Zaradi prihajajočih praznikov in šolskih počitnic bo med 27. aprilom in 2. majem močno povečan promet iz mestnih središč proti morju in drugim turističnim središčem, in sicer najbolj v petek, 21. aprila, popoldne, v sredo, 26. aprila, popoldne ter v četrtek, 27. aprila, dopoldne.


Torek, 25. april, je v Italiji praznik, zato bo ta in naslednji dan močno povečan promet tovornih vozil na avtocesti med Madžarsko in Italijo. Povečano število tovornih vozil je pričakovati tudi pred predorom Karavanke, in sicer v ponedeljek, 24. aprila, sredo, 26. aprila, petek, 28. aprila, ter sredo, 3. maja.

Tem vozilom se bodo v petek, 28. aprila, pridružila še vozila s tujimi registrskimi oznakami, predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški. V obratni smeri bo zaradi vračanja tujih turistov promet povečan že v ponedeljek, 1. maja, popoldne.

Zaradi vračanja domačih turistov bodo ceste najbolj obremenjene v torek, 2. maja, popoldne in zvečer.

Med bolj obremenjenimi mejnimi prehodi, kjer je tudi zaradi poostrenega mejnega nadzora pričakovati najdaljše čakalne dobe, so: Starod, Dragonja, Sečovlje, Sočerga, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na mejnih prehodih. Policija svetuje, da vozniki uporabijo tudi druge, manj obremenjene prehode. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Voznike opozarjamo tudi na običajne gneče v okolici prostorov, kjer se odvijajo tradicionalne prvomajske prireditve.

Potovalne čase na nekaterih odsekih si lahko ogledate na www.promet.si.

Predvidena dela in zapore

Število delovnih zapor na avtocestnem omrežju se je povečalo zaradi vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila oziroma vsa vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase (tako imenovana nevinjetna vozila). Vozniki lahko pred cestnimi zaporami, ki so nujne za postavitev skupno 126 portalov za elektronsko cestninjenje, pričakujejo tudi občasne zastoje. Več

A1, primorska avtocesta

Na odseku med Vrhniko in cestninsko postajo Log bo predvidoma do 10. maja na območju mostu čez Ljubljanico (pri Vrhniki) promet proti Ljubljani na razdalji približno 500 metrov urejen po dveh zoženih pasovih. Na mostu bo potekala menjava jeklene varnostne ograje z betonsko varnostno ograjo.

A1, štajerska avtocesta

V nedeljo, 23. aprila, bo predvidoma med 6. in 17. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del zaprt izvoz Celje - center, in sicer v smeri iz Ljubljane proti Mariboru. Obvoz bo prek priključkov Celje - zahod in Celje - vzhod. V primeru slabega vremena se dela ne bodo izvajala.

Predor Karavanke

Promet skozi predor bo v noči s torka, 25. aprila, na sredo, 26. aprila, od 20. ure zvečer do 5. ure zjutraj zaradi del (geološke raziskave v obstoječi cevi) urejen izmenično enosmerno. Vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V času spremenjene prometne ureditve bodo omogočeni le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

H4, vipavska hitra cesta

Promet na odseku med priključkom Šempeter in počivališčem Šempas bo proti Ajdovščini do predvidoma prvega tedna v maju urejen na razdalji približno 1 km po dveh zoženih pasovih (zaradi del na viaduktu Lijak).

Dodatne omejitve za tovorna vozila nad 7,5 ton zaradi praznikov

Slovenija:

- v četrtek, 27. aprila, od 8.00 do 21.00,
- v ponedeljek in torek, 1. in 2. maja, od 8.00 do 21.00.

Avstrija:
- v ponedeljek, 1. maja, od 0.00 do 22.00.

Hrvaška:
- v petek, 28. aprila, od 15.00 do 23.00,
- v nedeljo, 30. aprila, od 15.00 do 23.00,
- v ponedeljek, 1. maja, od 14.00 do 23.00.

Italija
:
- v torek, 25. aprila, in ponedeljek, 1. maja, od 9.00 do 22.00.

Madžarska:
- od sobote, 29. aprila, ob 22.00 do nedelje, 30. aprila, ob 24.00,
- v ponedeljek, 1. maja, od 00.00 do 22.00.

Nemčija:
- v ponedeljek, 1. maja, od 0.00 do 22.00 (vse dežele).

Francija:
- od nedelje, 30. aprila, ob 0.00 do ponedeljka, 1. maja, ob 22.00.


Preventiva

Podatki za leto 2016 kažejo, da je hitrost med najpogostejšimi vzroki za najhujše prometne nesreče. Če Si Divjak Nisi Junak.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri