Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do začetka decembra
25.11.2016


V zimskem času se večja dela na cestah večinoma končajo, večje težave v prometu pa lahko povzroči vreme, predvsem slabša vidljivost in nesreče. Zato voznikom priporočamo, naj se o razmerah na cestah pozanimajo, še preden se odpravijo na pot. V primeru zastojev je ključno pravilno razvrščanje, ki lahko rešuje življenja, saj s hitrejšim dostopom reševalnih vozil ponesrečencem tudi do 40 odstotkov povečamo možnost preživetja. Hkrati pa s hitrejšim dostopom ostalih služb skrajšamo čas odstranjevanja posledic nesreče in čakanje v zastojih.

PREDVIDENA DELA

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Dela na območju rekonstrukcije voziščne konstrukcije Arja vas–Šentrupert so zaključena.

V nedeljo, 27. novembra se bodo izvajala nujna dela na voznem pasu pri cestninski postaji Tepanje, in sicer iz smeri Celja proti Mariboru. Delno bo oviran promet, vendar ne pričakujemo zastojev (velja prepoved prometa tovornih vozil).

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

V okviru dograditve je zaprt priključek Šmarje Sap (uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz iz smeri Novega mesta). Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017. Obvoz za promet iz smeri Novega mesta (zaprt izvoz Škofljica) bo voden preko izvoza Grosuplje - zahod, na lokalno cesto Cikava/111091 in nato regionalno cesto R3-646, Šmarje Sap–Cikava. Obvoz za tovorna vozila je voden na izvoz Ljubljana - jug in nato po glavni cesti G2-106, Ljubljana (Rudnik)–Škofljica.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A2

Zaradi pregleda viadukta Ravbarkomanda na odseku med Uncem in Postojno bo prek viadukta zaprt vozni pas:

• proti Ljubljani v soboto, 26. novembra, od 8. do 16. ure,
• proti Kopru v nedeljo, 27. novembra, od 8. do 16. ure.

Na odseku med Razdrtim in Senožečami je zaradi zgraditve temeljev novega elektronskega portala nad avtocesto predvidoma med 29. novembrom in sredino decembra predvidena zapora počasnega pasu med razcepom Razdrto in priključkom Senožeče proti Kopru ter zapora odstavnega pasu med priključkom Senožeče in razcepom Razdrto proti Ljubljani.

Dograditev priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti.
 
VIPAVSKA HITRA CESTA, H4

Med priključkoma Vogrsko in Selo bo predvidoma do 1. decembra promet proti Razdrtemu zaradi sanacije brežine urejen zgolj po prehitevalnem pasu, v razdalji približno 500 metrov.


NAPOTKI


Bodite obveščeni o storitvi avtovleke na avtocesti in hitri cesti, preberite napotke na povezavi AVTOVLEKA.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:

• pregled poti prek spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam varno vožnjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri