Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do petka, 4. maja 2018
26.4.2018


Zaradi prihajajočih prvomajskih praznikov in šolskih počitnic je pričakovati povečan promet predvsem iz mestnih središč proti Istri in drugim turističnim krajem, in sicer najbolj v četrtek, 26. aprila 2018, popoldne ter v petek, 27. aprila 2018, dopoldne.

Močnejšo popoldansko prometno konico, na ljubljanskem avtocestnem obroču, izraziteje na severni in zahodni ljubljanski obvoznici, in povečan promet proti turističnim krajem, predvsem na Obali, lahko pričakujemo že v četrtek, 26. aprila 2018.

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in Šentjakobom proti Mariboru bo v soboto, 28. aprila 2018, promet v dolžini približno 600 metrov urejen le po enem prometnem pasu. Pričakovati je zastoje tako iz smeri severne ljubljanske obvoznice proti Štajerski kot tudi iz smeri vzhodne obvoznice (Bizovika) proti Domžalam.

Nekoliko povečan promet pričakujemo tudi 28. aprila 2018, predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški. V obratni smeri bo zaradi vračanja domačih in tujih turistov promet močno povečan že v torek, 1. maja 2018, popoldne, še bolj pa v sredo, 2. maja 2018, popoldne in zvečer.

Med mejnimi prehodi s Hrvaško bodo najbolj obremenjeni Gruškovje, Obrežje, Sečovlje in Dragonja.

Pred prazniki in takoj po praznikih bo povečan tovorni promet.   

 

 

Predvidena dela

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani bo v petek, 27. aprila 2018, od 4. do predvidoma 21. ure na na območju med počivališčem Lom in priključkom Logatec proti Ljubljani promet zaradi popravila poškodovanega vozišča v dolžini približno 1 km urejen samo po enem prometnem pasu.

Na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani bo zaradi vgradnje zank za števce v nedeljo, 29. aprila 2018, med 9. in 11. uro izmenično zaprt prehitevalni pas (po 1 uro), med 13. in 18. uro pa bodo v obratni smeri (proti Kopru) izmenično zaprti prehitevalni, počasni in vozni pas.

Poleg osnovnih rednih vzdrževalnih del bo na primorski avtocesti potekalo varovanje montaže naletnih mehov na zaviralnih in pospeševalnih pasovih posameznih priključkov in počivališč.

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Zadobrovo in Šentjakobom bo v soboto, 28. aprila 2018, predvidoma od 6. do 22. ure zapora zaviralnega in voznega pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del (sanacija udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok vozišča). Promet bo potekal v dolžini približno 600 metrov le po prehitevalnem pasu. Pričakovati je zastoje.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami je do konca maja predvidenih več nočnih popolnih zapor predora Šentvid zaradi nujnih vzdrževalnih del (več informacij). Proti Kopru oziroma razcepu Koseze so dela že zaključena pred rokom, proti Kranju pa se bodo začela po prvomajskih praznikih.

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 1 in 2. Promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018. Zaradi ožjih voznih pasov so v času zapore možni le izredni prevozi, ki ne presežejo širine 3,30 m (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim bo predvidoma do 21. maja promet potekal dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste. Zaradi obnove druge polovice avtoceste je zaprto počivališče Zaloke - jug proti Ljubljani.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odsekih hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom poteka obnova dotrajanega vozišča. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.


 

Koristne informacije

Nasveti za dopust

Ob povečanem prometu je tudi večja verjetnost nesreč in drugih nepredvidenih dogodkov. Zato se lahko hitro zgodi, da obtičite v koloni na avtocesti. Vedno imejte na zalogi dovolj tekočine in goriva v avtu.

Pred odhodom na dopust poskrbite za osnovne zaščitne ukrepe. Vlomilci in tatovi niso na dopustu. Preventivne nasvete policije si oglejte na tej povezavi.

Spomladi se začenja gradbena sezona na prostem in tudi številna popravila na cestah. Bodite pozorni na delovne zapore in na prometno signalizacijo. Prosimo vas za strpnost in razumevanje (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo od sobote do srede povečini sončno, predvsem popoldne bodo možne krajevne plohe.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno na poti! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri