Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do petka, 11. maja 2018
4.5.2018


V soboto, 5. maja bo dopoldne nekoliko povečan promet proti morju. V nedeljo, 6. maja bo popoldne in proti večeru gost promet z zastoji v smeri proti mestnim središčem, saj se za nekatere končujejo prvomajske počitnice.

V sredo, 9. maja se zaradi praznika v Nemčiji, Avstriji in v Švici ter zaradi počitnic v delu Belgije pričenjajo večje zgostitve prometa od Avstrije proti morju in Hrvaški. Največ zastojev pričakujemo v četrtek, 10. maja, zjutraj, ko se bo povečanemu prometu zaradi praznikov v tujini in povečanemu številu tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo priključila še običajna jutranja konica. Voznikom svetujemo, da za ta dan izberejo alternativne poti oz. predvidijo daljši čas za pot v službo (predvsem štajerski in dolenjski avtocestni krak proti Ljubljani).Predvidena dela in zapore


Ljubljana in okolica

Dela v predoru Šentvid v levi cevi proti Kranju se bodo nadaljevala v petek, 4. maja, ob 20. uri. Več

Dolenjska avtocesta

Zaradi del je do 21. maja na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim zaprta polovica avtoceste, promet pa poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Zaloke v smeri Ljubljane. Do sredine maja je zaprt priključek Smednik v smeri Ljubljane (izvoz in uvoz).

Gorenjska avtocesta

Na viaduktih Podmežakla 1 in 2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018. Več

Na odseku avtoceste A2 med Brnikom in Vodicami, vključno s cestninsko postajo Torovo, bo med 9. majem in 23. julijem potekala prenova vozišča in preureditev cestninske postaje.

Primorska avtocesta

Od 7. do 31. maja bodo potekale popolne nočne zapore predorov Kastelec in Dekani. Promet bo preusmerjen na vzporedno obvozno cesto. Natančnejši termini bodo objavljeni naknadno na www.promet.si

Do 17. maja bodo na primorski avtocesti občasne zapore zaradi vgradnje naletnih mehov.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova.

Na avtocesti A1 se bodo s 7. majem pričela pripravljalna dela za rušenje cestninske postaje Razdrto. Cestninska postaja Razdrto bo predvidoma od 11. maja teden dni zaprta za ves promet (uvoz in izvoz, na obeh smernih voziščih).

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Na avtocesti A1 na odsekih med Šentiljem in Pesnico ter med Pesnico in Dragučovo so do sredine maja predvidena dela na viaduktu Rondo.

Od sobote, 5. maja do nedelje, 6. maja je načrtovana popolna zapora avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi sanacije betonskih plošč.Koristne informacije
 

Preventiva

Napovedane so plohe in nevihte: ob močnem deževju upočasnite vožnjo in se ne ustavljajte v predorih in pod nadvozi. Več: Povezani v varno omrežje

Vreme

Po podatkih ARSO bo v nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna verjetnost za padavine razmeroma majhna, nato se bo nekoliko povečala možnost za popoldanske plohe in nevihte.

Prometne informacije

Srečno in previdno na poti! 


Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri