Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 7. aprila
31.3.2017


V noči na nedeljo, 2. aprila, bodo delavci DARS d. d. pričeli s postavitvijo cestne zapore na odseku med cestninsko postajo Log in priključkom Brezovica proti Ljubljani. Predvidoma od 3. ure zjutraj do zgodaj popoldne bo zaradi preplastitve vozišča zaprt vozni pas. Promet bo proti Ljubljani v razdalji približno 2,5 kilometra urejen zgolj po prehitevalnem pasu.

Dela se bodo izvedla ponoči in v nedeljo do zgodnjega popoldneva, ko je najmanj prometa, zato z novo organizacijo izvedbe teh del, kljub zapori, zagotavljamo na najbolj obremenjenih odsekih čim večjo pretočnost prometa. Začetek odstranitve zapore je predviden najpozneje ob 14. uri, ko bo vozišče že ustrezno ohlajeno.

Predor Karavanke

Promet skozi predor Karavanke bo zaradi del (izvedba geoloških vrtin na vozišču) od ponedeljka, 3. aprila, od 23. ure dalje do petka, 7. aprila, do 5. ure zjutraj zaradi del urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Vzpostavitev elektronskega cestninjenja za tovorna vozila

Število delovnih zapor na avtocestnem omrežju se je povečalo zaradi vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila oziroma vsa vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase (tako imenovana nevinjetna vozila). Vozniki lahko pred cestnimi zaporami, ki so nujne zaradi postavitve skupno 126 portalov za elektronsko cestninjenje, pričakujejo tudi občasne zastoje.

Nova prometna ureditev na ljubljanskem obroču

Na celotnem ljubljanskem avtocestnem obroču je po novem s signalizacijo prepovedano prehitevanje tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone. Od vključno nedelje, 2. aprila, pa bo veljala še prepoved prometa za težka tovorna vozila v nočnem času na severni ljubljanski obvoznici (H3), in sicer med 22. in 6. uro. Tranzitni tovorni promet bo prek signalizacije preusmerjen na preostali del obroča. Gre za ukrepe s področja večanja prometne varnosti in pretočnosti ter zmanjšanja hrupne obremenjenosti.


 
Preventiva

Do 9. aprila poteka nacionalna akcija za večjo varnost motoristov. Namen akcije je opozoriti motoriste na pomen ustrezne priprave ob začetku motoristične sezone, uporabe zaščitne opreme ter na nepredvidljive situacije pasti na cesti in druge udeležence v prometu. Več na povezavi: preventivne akcije ter motoristi.

DARS d.d. skupaj s Postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Postojna in Svetom za preventivo Občine Postojna v več terminih voznike motornih vozil vabi na BREZPLAČNO enodnevno usposabljanje in trening varne vožnje. Več.  

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:

• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo.



Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri