Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 6. januarja
30.12.2016


Pred novoletnimi prazniki so običajne predvsem lokalne zgostitve prometa zaradi prireditev in nakupovanja. Več prometa kot običajno bo tudi v okolici turističnih krajev. Ob koncu praznikov, predvsem 1. in 2. januarja, pričakujemo povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji. Zgostitve so možne predvsem na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje ter pred predorom Karavanke. 

V Avstriji, Italiji, delu Nemčije in na Hrvaškem je praznik tudi 6. januar. Tega dne je prav tako pričakovati povečan promet od Hrvaške proti Avstriji ter povečano število tovornih vozil proti Avstriji in Italiji.

VREME

Glede na vremenske napovedi, bo do konca leta prevladovalo suho vreme s precej megle ali nizke oblačnosti predvsem po nižinah. Ob zaključku prazničnih dni pa je za zdaj napovedano izredno spremenljivo vreme, dež in sneg, ob izredno podhlajeni infrastrukturi (možnost pojava žledu in poledice). Trenutna vremenska napoved nakazuje pričetek padavin v ponedeljek, 2. januarja, ki naj bi v noči na torek, 3. januarja prešle v sneg in naj bi trajale vse do zgodnjih jutranjih ur v sredo, 4. januarja.

PREVENTIVA

Zaradi različnih temperatur se vozne razmere izredno spreminjajo. Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram. 


PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:

• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+: v decembru 2016 tudi novosti (več na tej povezavi);
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanja prometnih informacij na radijskih postajah.

Vozite strpno in varno.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri