Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 3. marca
24.2.2017


Zaradi zimskih počitnic v zahodnem delu Slovenije pričakujemo manj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice na tem območju. Hkrati bo predvsem v petek in soboto povečan promet v smeri proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri.


Projekt vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja se že intenzivno izvaja, zato se bo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju v naslednjih treh mesecih močno povečalo. To bo lahko povzročilo občasne krajše zastoje. Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje.

H4, vipavska hitra cesta / A2, gorenjska avtocesta

V naslednjih dneh bosta za potrebe pravočasnega testiranja delovanja sistema in opreme za t. i. mikrovalovno cestninjenje pod popolno, predvidoma polurno zaporo ceste predčasno postavljena prva dva portala; portal za stacionarni cestninski nadzor na vipavski hitri cesti pri Vrtojbi in cestninski portal na gorenjski avtocesti pri priključku Brezje.


Napotki

Voznike opozarjamo, da skladno s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.

Večje zapore na državnih cestah zaradi pustnih prireditev:

Vreme

Konec tedna se po današnji napovedi ARSO obeta spremenljivo vreme (dež, sneg, burja, sonce), v noči na soboto se bodo temperature znižale, meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. V soboto bodo padavine ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala burja. V nedeljo in ponedeljek bo sončno, v torek pa se bo v zahodni polovici Slovenije že pooblačilo, ponekod na zahodu bo predvidoma že deževalo. V sredo in četrtek bo nestalno vreme z možnostjo dežja.


PROMETNE INFORMACIJE
Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC), ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+: v decembru 2016 tudi novosti…več;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno );
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah. 

Srečno in varno na poti.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri