Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 31. marca
24.3.2017


Na cestah proti Gorenjski ter naprej proti Ratečam bo konec tega tedna zaradi mednarodne športne prireditve v Planici močno povečan promet.

Zgostitve je pričakovati med avtocestnima priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) ter na relacijah med Jesenicami in Ratečami, na prehodih Korensko sedlo in Rateče, v okolici prireditve, kot tudi na priključku Hrušica (pregled vstopnic), kjer bo veljala posebna prometna ureditev.

Predvidena dela

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila in avtobuse se je povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki lahko pred zaporami pričakujejo tudi občasne, praviloma kratkotrajne zastoje. Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje.A1, primorska avtocesta


Na odseku med Razdrtim in Postojno bo v smeri Ljubljane od vključno 27. do vključno 30. marca potekalo strojno krpanje vozišča; promet bo v smeri Ljubljane v dolžini približno dva kilometra še urejen po dveh zoženih pasovih in ob omejeni hitrosti vožnje.

A2, gorenjska avtocesta: predor Šentvid

Predor Šentvid bo v smeri Ljubljana-Kranj zaprt za promet zaradi vzdrževalnih del (visokotlačno čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž in votlih rodnikov) v naslednjih nočeh, med 20. in 5.30 uro: 26./27.3 in 27./28.3. Obvoz bo urejen prek Celovške ceste na izvozu Šentvid in voden na severno obvoznico H3 prek priključka Ljubljana sever.

Predorska cev v smeri Kranj-Ljubljana pa bo zaprta v naslednjih nočeh: 23./24.3., 24./25.3. in 25./26.3., med 20. in 5.30 uro. Obvoz bo urejen s preusmeritvijo na razcepu Koseze na severno obvoznico H3 in prek Celovške ceste nazaj na gorenjsko avtocesto A2.

Predor Karavanke

Promet skozi predor Karavanke bo zaradi del (izvedba geoloških vrtin na vozišču) od 27.3. od 23. ure do vključno 31.3. do 5. ure zjutraj urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi del bo do sredine maja na priključku Šentilj zaprt izvoz iz smeri Šentilja ter uvoz v smeri Maribora.

Preventiva

Na odstavnem pasu niste varni. V kolikor se vam pokvari vozilo, ba odstavnem pasu/odstavni niši parkirajte vozilo, oblecite odsevni jopič, postavite varnostni trikotnik, uporabite SOS stebriček za klic na pomoč, za jekleno varnostno ograjo počakajte na pomoč.


PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri