Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 30. marca 2018
22.3.2018


S petkom, 23. marcem 2018, zaradi počitnic v Avstriji in večjem delu Nemčije pričakujemo zgostitve prometa proti mejnim prehodom s Hrvaško. 

Na Gorenjskem bo povečan promet zaradi finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. 

Opozarjamo tudi na povečan promet prihodnji konec tedna, ko se začnejo velikonočni prazniki. Največ zastojev pričakujemo v četrtek, 29. marca 2018, in petek, 30. marca 2018, pred mejnim prehodom Obrežje. 

 
 

Predvidena dela

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim je od 22. marca do 21. maja 2018 predvidena popolna zapora, promet bo na razdalji nekaj več kot 7 km potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Ob popolni zapori navedenega odseka bo spremenjen tudi prometni režim na priključku Smednik, kjer bosta urejena začasna prehoda. Ves čas trajanja zapore bo zaprto počivališče Zaloke jug (proti Obrežju).

Gorenjska avtocesta

Predvidoma v noči s torka na sredo, 28. marca 2018, odvisno od vremenskih razmer, je predvidena popolna zapora avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brnik v obeh smereh zaradi namestitve nosilne konstrukcije nadvoza, po katerem bo potekala trasa kolesarske poti. Promet v času popolne zapore bo preusmerjen preko Šenčurja.

Primorska avtocesta

Prihodnji teden bo potekalo pranje predorov Kastelec in Dekani.

V petek, 23. marca 2018, se pričenjajo pripravljalna dela za vzpostavitev zapore pred obnovo leve (gledano v smeri Kopra) polovice viadukta Ravbarkomanda na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno; promet bo proti Kopru do 15. ure potekal le po enem pasu. Ravno tako bo promet proti Kopru urejen le po enem pasu od sobote od 19. ure do nedelje do 8. ure zjutraj. Medtem ko bo proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu od sobote od 19. ure do nedelje predvidoma do 16. ure. Potem bo promet na območju viadukta Ravbarkomanda na razdalji približno 1 km urejen po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, do zaključka obnovitvenih del na levem viaduktu v septembru 2018.

V soboto, 24. marca 2018, se bo na cestninski postaji Log od 7. ure dalje v smeri proti Kopru izvajala sanacija asfalta na ABC-stezi za težka vozila, ki bo zaprta predvidoma do 18. ure. Promet bo potekal na vzporedni stezi.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

V ponedeljek, 26. marca 2018, se začne vzpostavitev zapore na odsekih med Vipavo in Selom. V obe smeri vožnje bo zaprt prehitevalni pas. V okviru naslednje faze obsežnejše obnove vipavske hitre ceste, ki bo zaključena predvidoma v avgustu 2018, se bodo obnovila dotrajana vozišča na delih odsekov hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom, v skupni dolžini 7,7 km na vsako smer.

Štajerska avtocesta

V nedeljo, 25. marca 2018, bo oviran promet v območju cestninske postaje Kompolje na avtocesti A1 zaradi krpanja asfaltnih površin.
 

Koristne informacije

Poskrbite za vidnost

V pomladnem času so pogostejše megla in padavine, s tem pa tudi slabša vidljivost. Voznike opozarjamo, da uporaba dnevnih (LED) luči na vozilih ne zadostuje. Zadaj namreč ostaja vozilo neosvetljeno, zato obstaja velika nevarnost naleta. Voznikom svetujemo, da v primeru slabše vidljivosti na vozilu poleg dnevnih vklopijo tudi običajne luči, saj je vozilo le v tem primeru osvetljeno tudi zadaj. Tako bodo na cesti vidnejši in tudi varnejši.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

S 1. aprilom 2018 bo Slovenija prešla na sistem cestninjenja v prostem prometnem toku DarsGo, ki bo obvezen za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila). Pozor, tudi po 1. aprilu 2018 se morajo težka vozila na cestninskih postajah z voznimi pasovi še vedno razporediti na ločeni pas. Tam se ne bodo več ustavljala, ampak bodo cestninsko postajo prevozila z zmanjšano hitrostjo.

Vozniki težkih vozil se lahko v sistem DarsGo registrirajo na spletni strani www.darsgo.si, v DarsGo servisih družbe DARS ter na bencinskih črpalkah Petrol, OMV in MOL na avtocestnih počivališčih in ob avtocestnem omrežju.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri