Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 26. marca
17.3.2017


Od 15. marca v Sloveniji za vozila ni več obvezna zimska oprema, voznike pa opozarjamo, da so temperature ponekod še vedno nizke in v primeru zimskih razmer na cesti mora biti njihovo vozilo še vedno ustrezno opremljeno.

Predvidena dela

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se je povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki lahko pred zaporami pričakujejo tudi občasne, praviloma kratkotrajne zastoje. Več

V ponedeljek, 20. marca, se prične pranje predorov Kastelec, Dekani (oba na primorski avtocesti A1 Kozina–Srmin), Markovec (hitra oblana cesta H6), Tabor (odsek A3 Gabrk–Fernetiči) in Škofije (hitra cesta H5 Škofije–Srmin). Dela bodo trajala predvidoma 10 dni, potekala pa bodo pod zaporo enega prometnega pasu v predorski cevi.

Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje.

A2, gorenjska avtocesta (predor Šentvid)

Predor Šentvid bo v smeri Ljubljana-Kranj zaprt za promet zaradi vzdrževalnih del (visokotlačno čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž in votlih rodnikov) v naslednjih nočeh, med 20. in 5.30 uro: 20./21.3, 26./27.3 in 27./28.3. Obvoz bo urejen prek Celovške ceste na izvozu Šentvid in voden na severno obvoznico H3 prek priključka Ljubljana sever.

Predorska cev v smeri Kranj-Ljubljana pa bo zaprta v naslednjih nočeh: 23./24.3., 24./25.3. in 25./26.3., prav tako med 20. in 5.30 uro. Obvoz bo urejen s preusmeritvijo na razcepu Koseze na severno obvoznico H3 in prek Celovške ceste nazaj na gorenjsko avtocesto A2.

Predor Karavanke

Promet skozi predor Karavanke bo zaradi del (izvedba geoloških vrtin na vozišču) od 20.3. do vključno 24.3. do 5. ure zjutraj urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi del bo do sredine maja na priključku Šentilj zaprt izvoz iz smeri Šentilja ter uvoz v smeri Maribora.

Zapora stare obalne ceste Koper–Izola

V ponedeljek,  20. marca, bo na stari obalni cesti med Žusterno in Izolo začela veljati nova prometna ureditev, ki predvideva popolno zaporo dela ceste, in sicer med priključkom na Krožno cesto in priključkom Ruda. Obvoz bo urejen po hitri cesti H6 Koper–Izola, skozi predor Markovec, zato med priključkoma Semedela in Izola ne bo obvezna uporaba vinjete.
Preventiva


Do 26. marca poteka preventivna akcija "Vam je že KLIKnilo? Varnostni pas vam lahko reši življenje!" Več informacij o akciji: AVP.


PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970 (številka ni brezplačna), Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Srečno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri