Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 26. maja
19.5.2017


Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu. Uporabnikom zato od sobote zjutraj do nedelje popoldne odsvetujemo vožnjo po zahodni obvoznici proti Kosezam in Gorenjski iz obeh smeri – tako primorske avtoceste kot tudi južne obvoznice (Viča) – če to ni nujno. Svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Voznike pozivamo, da spremljajo in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.

Konec tedna se začnejo počitnice v Nemčiji (Hamburg), v naslednjem tednu pa tudi v Belgiji in ostalih predelih Nemčije. V sredo, 24. maja, popoldan je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek, 25. maja, je zaradi praznika (Vnebohod) omejitev tovornega prometa v Avstriji, Nemčiji in na Češkem ter možnost povečanega prometa tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, tako v četrtek popoldan kot v petek zjutraj.Predvidena dela in zapore

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase (za tovornjake, avtobuse oziroma vsa nevinjetna vozila) se je na avtocestnem omrežju povečalo število delovnih zapor. Pred cestnimi zaporami, ki so nujne zaradi postavitve skupno 126 portalov za elektronsko cestninjenje, lahko občasno pride do zastojev (več informacij o projektu).

Ljubljanska obvoznica

Kot že omenjeno, bo promet na zahodni ljubljanski obvoznici od sobote od 8. ure dalje zaradi nujnega popravila poškodovanega gradbenega dela (dilatacije) na podvozu priključka Brdo v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen samo po prehitevalnem pasu. Zaprt bo vozni pas, kjer bomo poleg nujnega popravila poškodovanega gradbenega elementa opravili tudi popravilo udarnih jam, kolesnic in razpok na zelo dotrajanem vozišču. Promet mimo priključka Brdo v smeri Kosez in Gorenjske na razdalji približno 600 metrov bo do nedelje, predvidoma do 17. ure, urejen po enem prometnem pasu.

Glede na predvidene prometne tokove so na zahodni obvoznici, iz smeri Viča in Brezovice proti Kosezam in Gorenjski, možni tudi zelo dolgi zastoji.

A1, primorska avtocesta

V soboto, 20. maja, bo promet na odseku Logatec–Vrhnika proti Ljubljani od 6. do 10. ure dopoldan zaradi del urejen zgolj po enem pasu (zaradi montaže opreme na portalu bo zaprt vozni pas).
V nedeljo, 21. maja, bo na odseku Brezovica–cestninska postaja Log proti Kopru od 13. do 24. ure zaradi del promet urejen zgolj po prehitevalnem pasu (zaradi krpanja vozišča bo zaprt vozni pas).
V nedeljo, 21. maja, bo promet na odseku Vrhnika–Logatec proti Kopru od 14. do 21. ure zaradi del urejen zgolj po enem pasu (montaža opreme na cestninskem portalu nad avtocesto).


Mejni prehodi

Predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško je zaradi poostrenega mejnega nadzora pričakovati občasno daljše čakanje. Čakalne dobe so možne tudi na večjih prehodih z Avstrijo in Italijo. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zadnji podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih so dosegljivi tudi na spletnem Prometno-informacijskega centra. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.


Preventiva

Prihaja čas kratkih oddihov in vikend dopustov, zato je pomembno vedeti, kako ukrepati, če se nam na avtocesti pokvari vozilo. Več informacij o tem si lahko preberete tu.


PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

• spletna stran promet.si, kjer so razvidne tudi čakalne dobe na večjih mejnih prehodih s Hrvaško;
• operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC);
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• prometne informacije radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri