Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 25. novembra
18.11.2016


Zadnja obsežnejša obnovitvena dela v letošnjem letu, na štajerski avtocesti med Arjo vasjo in Šentrupertom, so pri koncu, tako da bo zaradi umika zapore promet proti Mariboru ta konec tedna, od nedelje od 10. ure do ponedeljka predvidoma do 15. ure potekal le po enem pasu. Pričakovati je zastoje. V nedeljo, 20. novembra, bo med 7. in 8. uro med cestninsko postajo Log in Vrhniko popolna, do 30-minutna zapora avtoceste (v obeh smereh).

PREDVIDENA DELA:

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Obsežnejša obnovitvena dela na odseku Arja vas–Šentrupert so pri koncu. Za dokončanje so predvidena še naslednje zapore do predvidoma 27. novembra:

1) Od nedelje, 20. novembra, bo promet predvidoma od 10. ure dalje proti Mariboru potekal le po enem pasu. Taka prometna ureditev bo veljala do ponedeljka, predvidoma do 15. ure, ko bo promet proti Mariboru spet potekal po polnem prehitevalnem in voznem pasu obnovljenega vozišča.
2) Proti Ljubljani bo promet potekal predvidoma do petka, 25. novembra, po dveh zoženih prometnih pasovih. Odstranjevanje zapore na smernem vozišču proti Ljubljani bo potekalo predvidoma prihodnji konec tedna, 25. in 27. novembrom.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V nedeljo, 20. novembra, bo med 7. in 8. uro med cestninsko postajo Log in Vrhniko popolna, do 30-minutna zapora avtoceste (v obeh smereh). Za popolno zaporo je zaprosilo podjetje Elektro Ljubljana, ki mora odstraniti daljnovod nad avtocesto.

V nedeljo, 20. novembra, bosta med 9. in predvidoma 12.30 uro zaprta vozni in odstavni pas na odseku Unec–Postojna proti Ljubljani. Promet bo zaradi pregleda viadukta v dolžini približno 1,5 kilometra urejen zgolj po prehitevalnem pasu; v primeru zastoja bo zapora začasno odstranjena.

V nedeljo, 20. novembra, bosta med 12.30 in predvidoma 16.30 uro zaprta vozni in odstavni pas na odseku Logatec–Unec proti Kopru. Promet bo zaradi pregleda viadukita v dolžini približno 500 metrov urejen zgolj prehitevalnem pasu; v primeru zastoja bo zapora začasno odstranjena.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

V okviru dograditve priključka Šmarje Sap (Škofljica) je zaprt priključek Šmarje Sap (uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz iz smeri Novega mesta). Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017. Obvoz za promet iz smeri Novega mesta (zaprt izvoz Škofljica), bo voden preko izvoza Grosuplje - zahod, na lokalno cesto Cikava/111091 in nato regionalno cesto R3-646, Šmarje Sap–Cikava. Obvoz za tovorna vozila je voden na izvoz Ljubljana - jug in nato po glavni cesti G2-106, Ljubljana (Rudnik)–Škofljica.


NAPOTKI

V zimskih dneh je vreme izjemno spremenljivo s povečano oblačnostjo, meglo, nizkimi temperaturami, predvsem tudi možnostjo spolzkih vozišč predvsem na izpostavljenih mestih (premostitvenih objektih, ob gozdovih, ipd.). Zato je zelo pomembno, da pri vožnji vseskozi vzdržujemo primerno hitrost ter varnostno razdaljo. Zakon kot varnostno določa najmanjšo razdaljo, ki jo pri trenutni hitrosti prevozimo v dveh sekundah. Pri 100 kilometrih na uro je približno 55, pri 130 kilometrih na uro pa 72 metrov. Prometne nesreče poleg tudi hudih posledic za njihove udeležence posledično vplivajo še na zaporo avtoceste ali zmanjšano pretočnost ter daljše zastoje.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam prijetno vožnjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri