Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 24. februarja
17.2.2017


V vzhodnem delu Slovenije se začenjajo zimske počitnice, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. V tem delu pričakujemo tudi manj obremenjene dnevne prometne konice.
Bliža se pustni čas in promet bo že prihajajoči teden marsikje oviran zaradi predpustnih prireditev. Voznike tudi opozarjamo, da skladno s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask. Predvidena dela


Zaradi vzpostavljanja elektronskega cestninskega sistema (ECS) na slovenskih avtocestah so na posameznih odsekih možne občasne kratkotrajne zapore.

Prometni napotki

Do 19. februarja poteka nacionalna akcija, ki je namenjena večji varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov. Namen evropsko usklajene akcije je spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov in izboljšanju varnosti vseh udeležencev v prometu. Policisti bodo pogosteje nadzirali voznike tovornih vozil in avtobusov, predvsem pa bo poudarek nad najbolj pogostimi kršitvami, ki so bile ugotovljene v prejšnjih akcijah: neuporaba varnostnega pasu, prekoračitev hitrosti, neupoštevanje obveznih počitkov in odmorov ter manipulacije in goljufije pri uporabi tahografov. Več: Agencija za varnost prometa.

PROMETNE INFORMACIJE
Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC), ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+: v decembru 2016 tudi novosti…več;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno );
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.


Srečno in varno na poti.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri