Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 21. julija
13.7.2017


Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah, je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 

Ta konec tedna se začenjajo počitnice v delih Nizozemske, Švice in Nemčije, zato bo na cestah še več vozil iz teh držav.

Z izbiro alternativnih poti se vozniki lahko izognete poletnim zastojem na Gruškovju. Višja gostota prometa ter predvideni zastoji so ob koncih tedna: ta konec tedna od petka, 14. julija 2017 ob 22. uri do sobote, 15. julija 2017, ob 20. uri. Preberite si, kako se izogniti zastojem na podravski avtocesti

Oglejte si tudi našo napoved za letošnje poletje.Predvidena dela in zapore


A1, primorska avtocesta

V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda izvajalca del Kolektor in CPK skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta. To pomeni, da bo na razdalji približno enega kilometra promet potekal le po enem delu viadukta, vendar še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, tako proti Ljubljani kot proti Kopru. Na preostalih približno šestih kilometrih odseka Unec–Postojna bo promet še naprej urejen po obeh polovicah avtoceste, prav tako po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela bodo trajala do pozne jeseni (več informacij o obnovi).

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino med Ajdovščino in Vogrskim poteka obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Promet je urejen po polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Od petka, 14. julija, popoldne bo znova odprt priključek Selo v smeri proti Razdrtemu. Obenem se zapre priključek Selo proti Vrtojbi, saj se začenja obnova cestišča v navedeni smeri (več informacij o obnovi).

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Izredni prevozi in spremembe

Od 10. julija bo spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji (več informacij).

Vreme

V prihodnjem tednu kaže na stabilno poletno vreme, možnost padavin bo zelo majhna. Po podatkih ARSO se bo vročina od sredine tedna dalje postopno stopnjevala. 


Prometne informacije


Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:
Prijetno in varno vožnjo!
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri