Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 21. aprila
13.4.2017


Velikonočni prazniki so čas, ko se na slovenskih cestah prvič pred poletno turistično sezono pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Tudi tokrat prihajajoči konec tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, 14. aprila, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej in v nekaterih evropskih državah pričnejo tudi počitnice, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek, 13. aprila, predvsem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Na teh prehodih se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet. Povečano gostoto prometa na slovenskih cestah pričakujemo tudi v ponedeljek in torek, 17. in 18. aprila, saj se zaključujejo prazniki in počitnice v več evropskih državah.


Cestni odseki, kjer je ob močno povečanem prometu pričakovati zastoje:

- od Ptuja do mejnega prehoda (MP) Gruškovje: A4-E59 Maribor–Ptuj (zožanje pri Dražencih), G1-1-E59 Maribor–Ptuj–Gruškovje (pred MP Gruškovje);

- od Ljubljane do mejnega prehoda Obrežje: A2-E70 Novo mesto–Obrežje (pred MP Obrežje);

- od Ljubljane do mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja: A1-E61/70 Ljubljana–Koper (na koncu avtoceste pri Kopru), G1-1 Koper-Dragonja (pred MP Dragonja), G2-101 Koper–Sečovlje (pred MP Sečovlje).

Na spletni strani Prometno-informacijskega centra (www.promet.si) si lahko v živo ogledate potovalne čase na nekaterih navedenih odsekih.

Omejitve za tovorni promet

Opozarjamo, da v Sloveniji velja omejitev tovornega prometa tudi na velikonočni petek, potem pa v nedeljo in ponedeljek. V soboto omejitve v Sloveniji ni.

Pregled omejitev v Sloveniji in sosednjih državah:

petek, 14.aprila
Slovenija: 14.00 - 21.00
Avstrija: ni omejitve
Italija: 14.00 - 22.00
Madžarska: od četrtka od 22.00 do petka do 0.00
Hrvaška: 15.00 - 23.00

sobota, 15.aprila
Slovenija: ni omejitve
Avstrija: 15.00 - 24.00
Italija: 9.00 - 16.00
Madžarska: 22.00 - 0.00
Hrvaška: 15.00 - 23.00

nedelja, 16.aprila
Slovenija: 8.00 - 21.00
Avstrija: 0.00 - 22.00
Italija: 9.00 - 22.00
Madžarska: 0.00 - 24.00
Hrvaška: ni omejitve

ponedeljek, 17.aprila
Slovenija: 8.00 - 21.00
Avstrija: 0.00 – 22.00
Italija: 9.00 - 22.00
Madžarska: 0.00 - 22.00
Hrvaška: 14.00 - 23.00

Predvidena dela in zapore

Število delovnih zapor na avtocestnem omrežju se je povečalo zaradi vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila oziroma vsa vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase (tako imenovana nevinjetna vozila). Vozniki lahko pred cestnimi zaporami, ki so nujne zaradi postavitve skupno 126 portalov za elektronsko cestninjenje, pričakujejo tudi občasne zastoje.

H3, severna ljubljanska obvoznica

Zaradi del v okviru vzpostavitve elektronskega cestninskega sistema bo od torka, 18. aprila, od 8. ure dalje in najdlje do 25. aprila na priključku Ljubljana Savlje (Saveljska cesta) zaprt uvoz na obvoznico v smeri Šiške oz. razcepa Koseze. Obvoz bo označen in voden skladno z izdanim soglasjem za ureditev obvoza po občinskih cestah.

A2, dolenjska avtocesta

Zaradi del v okviru dograditve priključka Šmarje Sap (Škofljica) bo promet na območju avtoceste mimo priključka, v smeri vožnje proti Ljubljani, v razdalji nekaj več kot 400 metrov urejen zgolj po prehitevalnem pasu. Vozni in odstavni pas v smeri proti Ljubljani bo zaprt od sobote, 15. aprila, od 3. ure do nedelje, 16. aprila, predvidoma do 19.ure.

Preventiva

Hvala, ker vozite zmerno! Hitrost kot dejavnik tveganja ostaja eden izmed glavnih vzrokov prometnih nesreč in pomembno prispeva k teži posledic prometnih nesreč, številu hudo in smrtno poškodovanih. Nacionalno preventivno akcijo Hitrost izvaja Agencija za varnost v prometu.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah:

• promet.si;
• operater na 1970 (št. ni brezplačna), Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali brezplačni odzivnik 080 22 44;
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Strpno in varno vožnjo.

Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri