Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 20. januarja
12.1.2017


V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa, voznike pa opozarjamo na napovedano sneženje, ki bo vplivalo tudi na promet. Poskrbite za dovolj varnostne razdalje, pričakujte podaljšane potovalne čase ter se na pot odpravite dovolj zgodaj in z zimsko opremo.

Težave v prometu so možne predvsem na klancih, kjer ob močnejšem sneženju pogosto prihaja do zdrsov slabše opremljenih vozil. V takem primeru naj vozniki tovornih vozil na avtocesti pričakujejo tudi izločanje.


Prometni napotek: poskrbite za vozilo v zimskih razmerah, spremljajte prometne informacije in računajte tudi na daljša čakanja. Zato je pomembno, da imate v avtu dovolj goriva in toplih oblačil. Več informacij najdete na povezavi o vožnji v zimskih razmerah. Poskrbite tudi za varen prevoz prtljage. V zadnjih dneh je bilo kar nekaj izgubljenih predmetov na avtocestah (smuči, kolesa …).

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC), ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+: v decembru 2016 tudi novosti … več;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam strpno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri