Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 20. aprila 2018
12.4.2018


Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Predvsem v nedeljo se lahko promet nekoliko poveča tudi zaradi konca počitnic v Švici in Belgiji.

V soboto, 14. aprila 2018, bo med 8. in 14. uro zaradi del zaprt počasni pas na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru zaradi popravila betonskega vozišča. Po 14. uri je predvidena zapora počasnega in voznega pasu.

Ta in prihodnji konec tedna bo zaradi del oviran promet na območju razcepa Kozarje (razcep iz Ljubljane proti Kopru). 

 

 

Predvidena dela

Ljubljana in okolica

Ta in prihodnji konec tedna (do 23. aprila zjutraj) bo zaradi del oviran promet na območju razcepa Kozarje (razcep iz Ljubljane proti Kopru). Na zahodni ljubljanski obvoznici A2 proti Kopru se že izvajajo dela na odstavnem pasu. Od petka, 13. aprila, od 20. ure, do ponedeljka, 16. aprila, do 5. ure bosta zaprta odstavni in vozni pas, promet bo potekal po skrajno levem pasu, pričakujemo zastoje. V istem času bo promet potekal zgolj po enem voznem pasu tudi na odsekih od razcepa proti Brezovici in od Brda proti razcepu.

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami je zaradi nujnih vzdrževalnih del do konca maja predvidenih več nočnih popolnih zapor predora Šentvid. Proti Ljubljani (razcepu Koseze) se bodo zapore začele ta konec tedna. Zaprta bo tudi priključna cev s Celovške ceste. V času zapore bo promet preusmerjen preko priključkov Ljubljana sever (6) in Ljubljana Šentvid (14) po Celovški cesti. Predvidoma po prvomajskih praznikih se bodo začele nočne popolne zapore predora proti Kranju. Termini predvidenih zapor proti razcepu Koseze:

  • od 12. aprila od 20. ure do 13. aprila do 5. ure;
  • od 13. aprila od 20. ure do 16. aprila do 5. ure;
  • od 16. aprila od 20. ure do 17. aprila do 5. ure;
  • od 17. aprila od 20. ure do 18. aprila do 5. ure;
  • od 18. aprila od 20. ure do 19. aprila do 5. ure;
  • od 19. aprila od 20. ure do 20. aprila do 5. ure;
  • od 20. aprila od 20. ure do 23. aprila do 5. ure.
Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim poteka obnova vozišča v dolžini 7,1 km. Promet bo predvidoma do 21. maja 2018 potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je priključek Smednik (uvoz in izvoz proti Obrežju), obvoz je urejen po državnih cestah. Zaprto je tudi počivališče Zaloke - jug proti Obrežju.

Gorenjska avtocesta

Od ponedeljka, 16. aprila 2018, do četrtka, 19. aprila 2018, bodo med 8. do 16. uro potekala vzdrževalna dela v predoru Karavanke. Promet bo potekal v intervalih, z do 30-minutnimi čakalnimi dobami pred predorom. Maksimalna možna širina transporta bo 3,5 m. Avstrijski izvajalec 9. in 16. aprila 2018 ne bo izvajal načrtovanih del.

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 1 in 2. Promet poteka dvosmerno po polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018 (več informacij).

Primorska avtocesta

V soboto, 14. aprila 2018, bo med 8. in 14. uro zaradi del zaprt počasni pas na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru zaradi popravila betonskega vozišča. Po 14. uri je predvidena zapora počasnega in voznega pasu. Zapora voznega pasu je predvidena tudi v nedeljo 15. aprila 2018, ob 19. uri.

V soboto, 14. aprila 2018, se bo po 14. uri začelo krpanje udarnih jam pred izvozom Unec proti Kopru. Zaprt bo vozni pas v dolžini 500 m. Krpanje bo potekalo vse do nočnih ur.

V zapori na območju viadukta Ravbarkomanda bo v soboto 14. aprila 2018, od 22. ure do nedelje, 15. aprila 2018, do 11. ure proti Ljubljani zaprt desni pas zaradi montaže gradbiščnih ograj.

Od ponedeljka, 16. aprila 2018, do petka, 20. aprila 2018 bodo na avtocesti A1 med Senožečami in razcepom Gabrk (za Fernetiče) začasne zapore posameznih voznih pasov zaradi sanacije odvodnega sistema meteornih vod na nadvozu nad avtocesto.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnavljanje dotrajanega vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom (skupno 15,4 km vozišča). Promet je med obnovo urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

V prihodnjem tednu se bo predvidoma v torek, 17. aprila 2018, izvajala montaža portalov informativne signalizacije na odseku avtoceste A1 med Žalcem (Arjo vasjo) in Dramljami. Predvidoma v torek bosta po 17. uri zaprta vozni in odstavni pas proti Mariboru. V noči na sredo sta med 22. uro zvečer in 5. uro zjutraj predvideni dve 30-minutni popolni zapori. V primeru slabih vremenskih razmer bo montaža odpovedana.

Na odsekih avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico ter med Pesnico in Dragučovo so do sredine maja predvidena dela na viaduktu Rondo. 

Koristne informacije

Preventiva

Spomladi se v prometu poveča število pešcev, kolesarjev in motoristov. Začela so se tudi dela na poljih, zato so na cestah lahko ostanki zemlje, peska ali druge nenadne ovire. Vse udeležence v prometu pozivamo k večji pozornosti in previdnosti.

Vreme

Po podatkih ARSO  bo vreme spremenljivo, verjetnost padavin bo velika. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma okoli 20 °C.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri