Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 19. januarja 2018
11.1.2018


Na Hrvaškem se končujejo počitnice, zato bo ob koncu tedna nekoliko povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. Občasno se lahko podaljša čakanje na mejnih prehodih s Hrvaško. Za soboto, 13. januarja, je ARSO napovedal mejo sneženja na nadmorski višini okoli 400 metrov. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo ter vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in tudi svojim voznim sposobnostim.


 

Predvidena dela

Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

Primorska avtocesta in hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odsekih avtoceste A1 med Brezovico in Senožečani ter na razcepu Nanos (avtocesta A1 in hitra cesta H4) bo v januarju potekala zamenjava in dopolnitev vertikalne signalizacije ter postavitev nove prometne signalizacije. Večina del se bo izvajala iz odstavnih pasov. Občasno so predvidene enourne zapore voznega pasu na hitri cesti H4 in avtocesti A1.
 

Koristni napotki

Vreme

Po podatkih ARSO lahko vozniki pričakujejo oblačno vreme, največ sonca bo na zahodu. Ob koncu tedna bo večinoma suho, v začetku naslednjega tedna bodo na zahodu občasne padavine, po nižinah večinoma v obliki dežja. Sicer pa nas dnevno spremlja jutranja in popoldanska megla, zato svetujemo pozorno in previdno vožnjo.

Vinjete

Od 1. decembra 2017 so naprodaj nove vinjete za leto 2018 v kovinsko modri barvi (več informacij).

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri