Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 18. novembra
11.11.2016


V tem tednu, razen običajnih dnevnih prometnih konic, ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Med 15. novembrom in 15. marcem je v Sloveniji obvezna zimska oprema, vendar je ta obvezna tudi izven tega obdobja, če to zahtevajo razmere na cestah. Glede na vremensko napoved lahko že ta konec tedna pričakujemo tudi nekaj snega do nižin.
Tudi sicer se v tem obdobju lahko vozne razmere zaradi mokrega cestišča, megle in snega zelo hitro poslabšajo.

PREDVIDENA DELA

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3


Na odseku Celovška c.–Koseze bo v nedeljo, 13.11., zapora prehitevalnega pasu zaradi vpihovanja optičnih vlaken v ločilnem pasu severne obvoznice, predvidoma od 8. do 16. ure.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Zaradi rednih vzdrževalnih del bodo v noči na nedeljo (12./13.11.), predvidoma med 20. in 5. uro zjutraj, zaprli smerno vozišče A2 na odseku Malence–Šmarje Sap proti Ljubljani. Promet bo na izvozu Škofljica proti Ljubljani preusmerjen z avtoceste na vzporedno cesto (pranje kanalizacije odvodnjavanja levih cevi - gledano proti Novemu mestu - predorov Mali vrh in Debeli hrib, pranje in pometanje hodnikov v obeh omenjenih predorih, čiščenje signalizacije, strojno pometanje vozišča in pranje iztokov viadukta Reber in pregled objekta viadukta Reber).

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas–Šentrupert promet zaradi obnovitvenih del poteka po desni polovici avtoceste dvosmerno, v vsako smer sta urejena dva zožena prometna pasova. Promet bo tako urejen predvidoma do ponedeljka, 21.11..

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Med sredo in petkom, 16. in 18. 11., so predvidena enodnevna manjša investicijska dela (preplastitev delov vozišča) na odseku med priključkoma Kranj - zahod in Naklo v smeri Karavank (v popoldanski prometni konici pričakujemo zastoje).

V predoru Karavanke je predvidena polovična zapora v noči na četrtek (16./17.11.) in v noči na petek, (17./18.11.), in sicer med 20. in 5. uro zjutraj. Promet bo potekal izmenično enosmerno – čakanje pred predorom na prosto smer do pol ure.

NAPOTKI

Znova želimo opozoriti na pravočasno pripravo svojih vozil na zimske razmere.

Priprave na zimsko sezono:
 
     

Pravočasno se pripravite na zimsko sezono:
 
 

Med 4. in 13.11. poteka preventivna akcija Slovenija piha 0,0, sicer pa je november v znamenju Martinovanj. Bodimo čim bolj zgledni vozniki.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam prijetno vožnjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri