Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 18. avgusta 2017
11.8.2017


Zaradi torkovega praznika v večjem delu Evrope in obnovitvenih del na avtocestnem odseku med Postojno in Uncem bo prihajajoči podaljšan konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni.

Številni bodo izkoristili podaljšan konec tedna za pot na slovensko in hrvaško obalo, obenem pa bo promet povečan tudi v obratni smeri, saj se med drugim v posameznih nemških zveznih deželah zaključujejo poletne šolske počitnice.

Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Od 19. avgusta dalje je pričakovati, da bo promet naraščal od Madžarske proti Italiji. Počitnice v Italiji se sicer zaključujejo 25. avgusta, zato je tisti konec tedna pričakovati dodatno povečan promet iz smeri Istre proti Italiji.Delovne zapore


A1, primorska avtocesta

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Obnovitvena dela na odseku bodo trajala do pozne jeseni (več informacij o obnovi).

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti skozi Vipavsko dolino poteka obsežnejša obnova vozišča med Ajdovščino in Vogrskim v obe smeri, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Promet poteka po polovici hitre ceste dvosmerno (več informacij o obnovi).

A1, ljubljanska obvoznica

Na vzhodni ljubljanski obvoznici je zaradi preplastitve vozišča predvidena popolna zapora priključka Ljubljana - Bizovik iz smeri Štajerske proti Dolenjski (tako izvoz z avtoceste kot uvoz z Litijske ceste). Zapora bo trajala od petka, 11. avgusta, od 9. ure zjutraj do ponedeljka, 14. avgusta, do 5. ure zjutraj.


Koristni napotki
 

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Posebno opozorilo

Zaradi širjenja posebno nevarne bolezni živali afriške prašičje kuge v Evropi (ki v Sloveniji še ni bila ugotovljena) bo Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v prihodnjih dneh na avtocestnih počivališčih delila letake z opozorilom, da je ostanke hrane potrebno odlagati le v zaprte smetnjake. Ostanki hrane lahko predstavljajo resno tveganje za prenos bolezni na živali. Opozorila so namenjena preventivi, da bi zmanjšali tveganje za razširitev bolezni in posledično ogromno gospodarsko škodo, ki nastane ob tovrstnem pojavu.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočljivi viri informacij: Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri