Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 17. novembra 2017
9.11.2017


Voznike pozivamo, da skladno z Zakonom o varnosti cestnega prometa pravočasno pripravijo vozila na zimske razmere. Na nekaterih cestah v višjih predelih so že zimske razmere. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki pa naj bodo pozorni tudi na delovne zapore. 


 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim v smeri proti Mariboru je zaradi rednih vzdrževalnih del od sobote, 11. novembra 2017, od 21. ure do ponedeljka, 13. novembra 2017, do 6. ure zjutraj predvidena popolna zapora avtoceste, zaprta bosta tudi uvoza Trojane iz obeh smeri. Obvoz bo urejen po vzporedni cesti Blagovica–Trojane–Vransko.

Primorska avtocesta

Obnovitvena dela na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno so v okviru letošnje gradbene sezone v sklepni fazi. Delavci Darsa bodo zaporo na trasi med Uncem in Ravbarkomando pričeli odstranjevati v začetku prihodnjega tedna, na območju viadukta Ravbarkomanda bo zapora zaradi zaključevanja del na krovu objekta ostala do konca meseca. V času odstranjevanja zapore bo promet dodatno oviran, nastajali bodo lahko zastoji, zato voznike prosimo za strpnost.

Nova gradbena sezona se bo začela takoj, ko bodo dovoljevali vremenski pogoji, predvidoma po zaključku zimske službe na naših avtocestah. Rok za izvedbo del v gradbeni sezoni 2018 je 123 dni od uvedbe izvajalca v delo. V naslednji gradbeni sezoni se bo obnavljal objekt, torej viadukt Ravbarkomanda iz smeri Postojne proti Ljubljani (torej objekt, kjer zdaj poteka promet). Vendar bo v okviru delovne zapore promet urejen po dveh zoženih pasovih na razdalji, ki bo precej krajša od sedanje, saj bo to zgolj na območju viadukta, ne pa tudi na trasi avtoceste med Uncem in Ravbarkomando, kjer bodo dela v celoti zaključena v začetku prihodnjega tedna.

Na priključku Brezovica bo v soboto in nedeljo, 11. in 12. novembra 2017, v obeh dnevih od 8. ure zjutraj do večera, zaprt izvoz s primorske avtoceste iz smeri Vrhnike proti Ljubljani (ostali trije kraki priključka bodo odprti).  

Gorenjska avtocesta

Obnovitvena dela na avtocesti A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) so v sklepni fazi, zapora bo v celoti odstranjena v petek, 10. novembra 2017.
 

Koristni napotki

Vreme

Konec tedna se obeta spremenljivo vreme, predvsem v petek in soboto bo tudi sončno, od nedelje naprej pa bo prevladovalo oblačno vreme, zjutraj in dopoldne se lahko po nižinah pojavi megla ali nizka oblačnost. V noči na ponedeljek se bodo padavine prehodno okrepile in zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo po napovedi ARSO spustila do okoli 500 m nadmorske višine. V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja.

Zimska oprema

Voznike pozivamo, da pravočasno pripravijo vozila skladno z Zakonom o varnosti cestnega prometa, in sicer morajo biti v Sloveniji motorna in priklopna vozila pozimi (med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta) ter v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo. Zimske razmere so na cesti ali njenem delu takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica). 

 

Slovenija piha 0,0

V okviru akcije »0,0 šofer« policisti vse do 12. novembra 2017 po vsej Sloveniji poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri