Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 16. februarja 2018
9.2.2018


Voznikom priporočamo, da skrbno spremljajo vremenske napovedi in se pred potjo pozanimajo o razmerah na cestah.

Bliža se pustni čas in promet bo marsikje oviran zaradi pustnih prireditev. Voznike opozarjamo, da v skladu s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask. 

 
 

Predvidena dela

Vzdrževalne službe bodo opravljale naloge zaključka zimske akcije ter odstranjevanja ledenih sveč in snega z nadvozov, zato voznike prosimo za strpnost.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na območju Mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba je zaprt vozni pas zaradi udora betonskega vozišča.
 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO  bo v petek pretežno oblačno in večinoma suho. Še naprej bo hladno. Vnovične padavine so možne v ponedeljek popoldne. Po nižinah bo predvidoma večinoma snežilo. Tudi v torek bodo padavine še precej verjetne, v sredo in deloma četrtek se obeta dokaj suho vreme, proti koncu prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine zopet povečala.

Preventiva

Voznikom priporočamo, da sledijo prometnim obvestilom, se na pot opravijo pravočasno oziroma nekoliko prej,  v primeru obilnejšega sneženja pa naj pot, če ni nujna, raje odložijo. Računajo naj na upočasnjen promet, med drugim tudi v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Na pot naj se ne odpravijo brez ustrezne zimske opreme.

Na višje ležečih predelih je možnost snežnih plazov. Voznike opozarjamo tudi na možnost obveznih verig na prelazih.

Akcija za večjo varnost pešcev

V tednu akcije Pešec s sloganom Bodi viden, bodi previden opozarjamo, da takrat, ko se zaustavite na odstavnem pasu avtoceste, niste varni. Če se morate ustaviti na odstavnem pasu, poskrbite za lastno varnost, tako da vklopite varnostne utripalke, oblečete odsevni telovnik, postavite varnostni trikotnik ter za klic na pomoč uporabite stebriček SOS.
 


Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil pozivamo, naj se čim prej registrirajo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem in visokim globam, če bodo na avtoceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Registracija vozil v sistem DarsGo je po novem mogoča tudi na bencinskih servisih na avtocestnih počivališčih.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Varno in srečno na poti! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri