Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 15. decembra: V nedeljo odstranitev zapore na viaduktu Ravbarkomanda, proti Ljubljani možni zastoji
7.12.2017


V nedeljo bo promet čez viadukt Ravbarkomanda zaradi odstranitve delovne zapore močno oviran, saj bo iz smeri Kopra proti Ljubljani urejen zgolj po enem zoženem pasu. Uporabnike opozarjamo, naj pozorno spremljajo prometna obvestila in se v primeru daljših zastojev v Postojni pravočasno preusmerijo na državno cesto proti Logatcu in z nje na cesto Postojna–Unec.

V petek in soboto dopoldan zaradi petkovega praznika v Avstriji, Italiji in delu Švice pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Italijo in Avstrijo. Predvidena dela

Primorska avtocesta

V nedeljo, 10. decembra 2017, bo predvidoma med 6. in 18. uro promet na avtocesti A1 čez viadukt Ravbarkomanda v smeri proti Ljubljani urejen na razdalji nekaj manj kot 1 kilometer samo po enem zoženem prometnem pasu. V tem času bo popolnoma odstranjena zapora na tej polovici viadukta, medtem ko promet na sosednjem objektu, iz smeri Ljubljane proti Kopru že od srede popoldne poteka brez omejitev.

Nova gradbena sezona obnove viadukta se bo začela takoj, ko bodo to dovoljevali vremenski pogoji, kar bo predvidoma po zaključku zimske službe na naših avtocestah. Rok za izvedbo del v gradbeni sezoni 2018 je 123 dni od uvedbe izvajalca v delo. V naslednji gradbeni sezoni se bo obnavljal objekt oziroma polovica viadukta Ravbarkomanda iz smeri Postojne proti Ljubljani (objekt, na katerem trenutno poteka promet). Promet bo v okviru delovne zapore urejen po dveh zoženih pasovih, vendar na precej krajši razdalji kot v letošnji gradbeni sezoni. Obnova bo namreč omejena zgolj na območje viadukta in se ne bo izvajala na trasi avtoceste med Uncem in Ravbarkomando, kjer so bila dela letos v celoti zaključena.

Štajerska avtocesta

Na počivališču Lukovica na avtocesti A1 je do konca leta zaprt bencinski servis v smeri proti Ljubljani, počivališče je odprto.
 

Koristni napotki

Prireditve

December je mesec prazničnih prireditev, zato lahko pričakujemo spremenjen potek prometa. Predlagamo načrtovanje poti do cilja ter pregled možnosti parkiranja.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo. Po nižinah lahko zapade do 10 cm snega. V nedeljo bo suho vreme z mrzlim jutrom. V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo, padavine bodo zajele večji del Slovenije. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo do petka. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.

Signalizacija pred predorom

V primeru utripajoče rumene luči pred predorom bodite še posebej pazljivi. Prilagodite hitrost in vozite z ustrezno varnostno razdaljo, da se izognete možnemu naletu. Pri rdeči luči, ki pomeni zaporo prometa v predoru, morate obvezno ustaviti. Na avtocestah opozarja na zaporo predora že predhodna prometna signalizacija, ki omogoča voznikom varno ustavitev pred predorom. Po prometnem pasu, ki je označen z rdečim križem, je vožnja prepovedana.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri