Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 13. oktobra
6.10.2017


Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo krajše počitnice v delu Švice in Nemčije. V nedeljo je tudi praznik na Hrvaškem.

 Predvidena dela


Gorenjska avtocesta

V četrtek, 5. oktobra 2017, je predvidena popolna zapora priključka Jesenice zahod (Hrušica). Zaprta bosta izvoz in uvoz na avtocesto proti Ljubljani, v smeri Karavank bo promet potekal nemoteno. Dela bodo potekala do 18. oktobra 2017. Obvoz je predviden preko priključka Jesenice vzhod (Lipce).

Na gorenjski avtocesti A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) potekajo obnovitvena dela. Predvidoma do sredine novembra 2017 bo spremenjen tudi potek prometa za izredni prevoz (več informacij).

Zaprt je priključek Kranj zahod (izvoz in uvoz) zaradi obnove državne ceste R2-411 Kranj zahod–Polica. Obvoz je preko priključka Naklo. Možni obvozi: Polica–Kranj, Polica–Podtabor, Kokrica–Kranj ter Tržič–Kokrica.

Osrednja Slovenija

V soboto, 7. oktobra 2017, in nedeljo, 8. oktobra 2017, so načrtovana nujna vzdrževalna dela na odsekih Ljubljana jug–Malence in Ljubljana jug–Ljubljana center na avtocesti A1 ter priključku galerija Šentvid na avtocesti A2. Predvidena je delna zapora voznih, prehitevalnih in pospeševalnih pasov. V soboto se bo izvedla demontaža obstoječih pokrovov in vgradnja novih pokrovov, v nedeljo pa se bo izvedlo asfaltiranje okoli pokrovov na obeh lokacijah. Vse navedene ure so predvidene:

V soboto, 7. oktobra 2017, bo med 4. in 22. uro postavljena zapora pospeševalnega pasu na odseku Ljubljana jug–Malence.

Od sobote, 7. oktobra 2017, od 8. ure do nedelje, 8. oktobra 2017, do 16. ure bo zaradi zamenjave litoželeznih pokrovov zapora priključka galerija Šentvid iz Celovške ceste proti Brodu oziroma proti Kranju. Obvoz bo urejen po Celovški cesti do priključka Brod. Zapora voznega pasu predora Šentvid proti Ljubljani bo med 12. in 14. uro v dolžini od vhoda v predor do priključne cevi iz Celovške.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 je med priključkoma Selo in Ajdovščina zaradi del v obe smeri zaprt prehitevalni pas. Zapora bo trajala predvidoma do 14. oktobra 2017.

Primorska avtocesta

Predvidoma 11. oktobra 2017 bo v okviru obnovitvenih del med Uncem in Postojno promet na razdalji približno 6 km v celoti potekal po polovici avtoceste od Ljubljane proti Postojni, pred viaduktom Ravbarkomanda pa se bo preusmeril na drugo polovico avtoceste. Promet bo na območju, kjer poteka obnova, ves čas urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje (video animacija zapore). V zapori bo promet omejen s hitrostjo 60 km/h.

Štajerska avtocesta

V soboto, 7. oktobra 2017, ob 22. uri je pri priključku Slovenske Konjice predvidena zapora polovice avtoceste iz smeri Maribora proti Ljubljani zaradi del v predoru Pletovarje (sanacija jaškov). Obvoz bo urejen po cesti Slovenske Konjice–Frankolovo–Celje. Popolna zapora bo predvidoma postavljena do nedelje, 8. oktobra 2017, do 24. ure.


Koristni napotki
 

Preventiva

Je pred vami nasproti vozeče vozilo na avtocesti? Zmanjšajte hitrost vožnje in se umaknite na vozni ali celo na odstavni pas, vklopite vse utripalke, da opozorite še voznike za vami, varnostna razdalja med vozili v smeri naj bo ustrezna oziroma zadostna (več informacij).

Zjutraj in dopoldne je po nižinah pogosta megla. Vozite previdno!Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočljivi viri informacij:
- spletna stran promet.si,
- operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra,
- mobilna aplikacija DarsPromet+,
- družbena omrežja (@promet_si, @dars_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- prometne informacije radijskih postaj.

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri