Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 13. aprila 2018
6.4.2018


V petek in soboto predvsem ob lepem vremenu pričakujemo povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Predvsem v nedeljo se lahko promet nekoliko poveča tudi zaradi konca počitnic v Švici in na Hrvaškem. Možne so občasne zgostitve na mejnih prehodih s Hrvaško.

 
 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta

Odsek avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico bo proti Ljubljani zaprt od sobote, 7. aprila 2018, od 19. ure, do nedelje, 8. aprila 2018, do 16. ure. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Popolna zapora avtoceste proti Ljubljani je potrebna zaradi nujne sanacije vozišča v predoru Jasovnik, sicer pa bodo izvedenci Zavoda za gradbeništvo v tem času pregledali posamezne druge objekte na odseku med Vranskim in Blagovico, delavci družbe DARS pa zaporo izkoristili še za izvedbo rednih vzdrževalnih del.

Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju

Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1D in 2D bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na primorski avtocesti A1 poteka obnova viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato pa se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del, ki so bila prekinjena zaradi zimskih razmer.


Animacija ureditve prometa na območju viadukta Ravbarkomanda

Na vipavski hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na delu odseka med Selom in Vipavo v dolžini 7,7 km v vsako smer vožnje. Po začetni zapori voznih pasov na obeh polovicah avtoceste bo promet do zaključka obnove urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo potekala predvidoma do sredine avgusta 2018.

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim poteka obnova vozišča v dolžini 7,1 km, predvidoma do 24. aprila bo zaprto smerno vozišče avtoceste proti Obrežju, nato bo predvidoma en mesec zaradi obnove zaprto še smerno vozišče proti Ljubljani. Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.  Zaprto je tudi počivališče Zaloke proti Obrežju. Do 15. aprila bo zaprt tudi priključek Smednik proti Obrežju. 

Pomurska avtocesta

Do sobote, 7. aprila 2018, bo na odseku avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Mursko Soboto potekalo krpanje asfaltnih površin.

Štajerska avtocesta

V soboto, 7. aprila 2018, bo potekalo izdelovanje črt na cestninskih postajah na štajerski avtocesti A1, v nedeljo, 8. aprila 2018, pa krpanje asfalta na cestninskih postajah Tepanje in Vransko.

 

Koristne informacije

Motoristi na cestah

V teh dneh je na cestah že opaziti motoriste, potekajo tudi že številne preventivne nacionalne akcije, namenjene večji varnosti motoristov. Njihov namen je opozoriti motoriste na pomen ustrezne priprave ob začetku motoristične sezone, uporabo zaščitne opreme, na nepredvidljive situacije in pasti na cesti ter druge udeležence v prometu (več informacij). Vse udeležence v prometu pozivamo k večji pozornosti in previdnosti!

Vreme

Po podatkih ARSO bo v ponedeljek v zahodni in deloma osrednji Sloveniji deževalo. Vse do petka bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 15 °C.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri