Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 11. novembra
4.11.2016


Jesenske šolske počitnice se zaključujejo, zato predvsem v soboto in nedeljo, 5. in 6. novembra, pričakujemo povečan promet iz turističnih krajev proti mestnim središčem. Med sredo in petkom, 9. in 11. novembrom, je načrtovana preplastitev delov vozišča na odseku med priključkoma Kranj - zahod in Naklo proti Jesenicam; zlasti v popoldanski prometni konici lahko pride do zastojev.

 


PREDVIDENA DELA

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Med razcepom Nanos in priključkom Senožeče bosta proti Kopru in Ljubljani predvidoma do 15. novembra zaprta prehitevalna pasova, promet je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje (dela: postavitev betonske varovalne ograje za zavarovanje stebrov nadvoza).

Na odseku med Senožečami in razcepom Gabrk bo proti Kopru predvidoma do 15. novembra, zaprt prehitevalni pas v dolžini nekaj manj kot en kilometer, promet bo urejen zgolj po voznem pasu (dela: zavarovanje stebra nadvoza z betonsko varovalno ograjo).

Med ponedeljkom in petkom, 7. in 11. novembrom, je dve noči predvidena popolna zaporo odseka avtoceste med Kastelcem in Kozino v smeri Ljubljane (dela: sanacija posledic požara v cevi predora Kastelec proti Ljubljani). Popolno zaporo bo pravočasno napovedal Prometno-informacijski center (PIC).


GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Med sredo in petkom, 9. in 11. novembrom, je načrtovana preplastitev delov vozišča na odseku med priključkoma Kranj - zahod in Naklo proti Jesenicam; v popoldanski prometni konici pričakujemo zastoje.

Promet odseku med priključkoma Kranj - zahod in Kranj - vzhod bo proti Ljubljani predvidoma do nedelje, 6. novembra, v dolžini približno en kilometer urejen po dveh zoženih pasovih (zaradi del na viaduktu Rupovščica in mostu čez Kokro).


PREDOR KARAVANKE

V predoru Karavanke bodo od ponedeljka do petka, od 7. do 11. novembra, potekala vzdrževalna dela, zato bo promet urejen izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom med 7. in 16. uro.


ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas–Šentrupert je promet urejen dvosmerno po obnovljeni polovici avtoceste, v vsako smer sta zagotovljena dva zožena prometna pasova. Promet bo tako urejen predvidoma najpozneje do začetka decembra, ko bo obsežnejša obnova cestišča v celoti zaključena.

Pri vseh predvidenih delih so možne spremembe, o čemer bo sproti obveščal Prometno-informacijski center (PIC).


NAPOTKI

Megla je pogost pojav predvsem v jesenskem času ter zmanjšuje vidljivost. Ob megli velja upoštevati naslednje napotke: zmanjšanje hitrosti, pravilna uporaba meglenk in povečanje varnostne razdalje. Posebno pozorni moramo biti na območjih, kjer potekajo dela. Zaradi megle so namreč oznake in naprave za usmerjanje prometa pogosto težje razpoznavne.

V jesenskem času se, ko vremenske razmere še dovoljujejo, izvajajo zadnja, za varnost in pretočnost potrebna obnovitvena ter vzdrževalna dela. Prosimo za strpnost in razumevanje, pravilno razvrščanje pred zaporo ter ustrezno hitrost in primerno varnostno razdaljo.

Voznikom priporočamo, da pravočasno pripravijo svoja vozila, saj je s 15. 11. za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu v Sloveniji obvezna predpisana zimska oprema.

 
PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:

• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.


Želimo vam srečno in varno vožnjo.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri