Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 10. marca
3.3.2017


Zaključujejo se zimske počitnice v zahodnem delu Slovenije, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Posebej na Gorenjskem, kjer bo promet v soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, povečan tudi zaradi športne prireditve v Kranjski Gori.

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se bo v naslednjih mesecih močno povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki naj pred zaporami pričakujejo tudi zastoje. Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje. VečPredor Karavanke


V predoru Karavanke bodo potekala vzdrževalna dela v torek in sredo, 7. in 8. marca, med 7. in 16. uro. Promet bo v času del skozi predor potekal izmenično enosmerno; vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Izredni prevoz

V noči iz sobote, 4. marca na nedeljo, 5. marca bo potekal izredni prevoz starega transformatorja iz Divače v Črnuče, z odhodom iz Divače predvidoma ob 21. uri ter prihodom v Ljubljano (Kozarje) približno med 4. in 5. uro zjutraj. Na navedeni poti je predviden upočasnjen ter oviran promet. Obeta se tudi nekajminutna zapora razcepa Kozarje iz smeri južne ljubljanske obvoznice na zahodno, sledi vožnja izrednega prevoza na krožišče Tomačevo, kjer je predvidena približno desetminutna zapora, da bo izredni tovor neovirano prevozil krožišče in zapeljal na Štajersko cesto v smeri Črnuč. Možne so tudi spremembe časa potovanja.

V kolikor bo za izrednim prevozom nastal daljši zastoj, se bo ta ustavljal in spuščal mimo vozila in nato nadaljeval vožnjo (med vožnjo ne bo mogoče prehitevanje izrednega prevoza). Ure izrednega prevoza so le predvidene.

Voznike pozivamo k spremljanju prometne signalizacije ter upoštevanju vozil s spremstvom.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
• spletne strani promet.si;
• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilne aplikacije DarsPromet+;
• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij prek radijskih postaj.

Srečno in varno na poti.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri