Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Priporočila pred uvedbo sistema DarsGo
23.3.2018


Slovenija bo 1. aprila 2018 uvedla elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila), poimenovano sistem DarsGo. Do vključno 23. marca 2018 so uporabniki v sistem registrirali že več kot 106.000 vozil.

Družba DARS svetuje vsem voznikom težkih vozil, ki so že pridobili napravo DarsGo, namenjeno obračunu cestnine, naj jo že sedaj namestijo na vetrobransko steklo vozila, za katero je bila izdana. Pred vklopom novega sistema naprava ne bo obračunavala cestnine.

V novem cestninskem sistemu bo višina cestnine odvisna tudi od števila osi vozila. Zato bodo morali vozniki priklopnih vozil pred vsako vožnjo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah ročno nastaviti ustrezno število osi na napravi DarsGo.

Kako postati uporabnik sistema DarsGo?

Sistem DarsGo omogoča več različnih predplačniških ali poplačniških načinov plačevanja cestnine. Najudobnejši med njimi je takšen poplačniški način, pri katerem uporabniki enostavno povežejo račun vozila z eno od bencinskih kartic.

Vsem uporabnikom, ki so že registrirani v sistem in so že opremili vozilo z napravo DarsGo, priporočamo, da pred uvedbo novega sistema preverijo, ali so na račun vozila že naložili ustrezno dobroimetje oziroma si uredili eno izmed poplačniških oblik plačevanja.

Plačajte, kolikor prevozite

Po uvedbi elektronskega cestninjenja bodo cestninske postaje na slovenskem avtocestnem omrežju postopoma odstranjene. Do njihove odstranitve pa se bodo morala težka vozila na cestninskih postajah z voznimi pasovi še vedno razporediti na ločeni pas. Tam se ne bodo več ustavljala, ampak bodo cestninsko postajo prevozila z zmanjšano hitrostjo.

Slovo cestninskim postajam


Dodatne informacije in pomoč

DarsGo servis

Spletna stran: www.darsgo.si
Uporabniški klicni center: +386 1 518 83 50
Elektronski naslov: info@darsgo.si
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri