Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Popolna zapora priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti
14.11.2016


Zaradi del v okviru dograditve priključka Šmarje Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti A2 bo od jutri, 15. novembra, od 13. ure dalje popolnoma zaprt priključek, torej uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz z nje iz smeri Novega mesta. Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017.


Ureditev obvoza: promet iz smeri Novega mesta, ki je avtocesto zapuščal prek izvoza Škofljica, bo voden prek predhodnega izvoza, Grosuplje - zahod, na lokalno cesto 111091 in nato regionalno cesto R3-646/1443. V izogib tranzitnemu tovornemu prometu skozi naselja na cesti R3-646/1194 bodo tovorna vozila vodena na naslednji izvoz, Ljubljana - jug in nato na glavno cesto G2-106/0215.

 

Kakor je znano, je DARS d. d. sredi junija letos z najugodnejšim ponudnikom, izbranim v postopku javnega naročanja, sklenil pogodbo o dograditvi priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti A2. Pogodba v vrednosti 3.275.908,06 evra brez DDV oz. 3.996.607,83 evra z DDV je bila sklenjena z novomeško družbo CGP d.d. ter Občino Grosuplje kot sofinancerko, ki bo prispevala približno 60.000 evrov z DDV.

Rok za dograditev priključka je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Ta je začel teči v drugi polovici junija, ko je bil izvajalec uveden v delo, tako da od izvajalca pričakujemo, da bo z vsemi deli zaključil v drugi polovici avgusta prihodnje leto, ko bi dograjen priključek tudi predali prometu. S tem bo omogočeno, da uporabniki avtocesto zapustijo prek priključka Šmarje Sap tudi iz smeri Ljubljane, kakor tudi, da nanjo za smer proti glavnemu mestu dostopajo iz smeri Šmarja Sap (Škofljice, Kočevja). Polovica priključka Šmarje Sap, torej za smer proti Novemu mestu oz. iz smeri Novega mesta, je bila zgrajena leta 1992, v sklopu zgraditve in predaje prometu 6,3 km dolgega avtocestnega odseka Malence–Šmarje Sap.

Trenutno potekajo dela na izvedbi protihrupnih ograj, gradita se dve novi krožišči, dela potekajo na uvoznem priključku, izvajajo se vse faze del skladno s terminskim načrtom izvajalca. Faza, ki sledi, terja popolno zapor priključka vse do njegove dograditve in predaje prometu do konca avgusta 2017.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri