Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Obvestilo o sferičnem snemanju dela štajerske in podravske avtoceste
23.3.2018


Uporabnike štajerske avtoceste A1 in podravske avtoceste A4 obveščamo, da se bo dne 26.3.2018 med 9.00 in 14.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena oz. zgrajena v letu 2017. Gre za del avtoceste A1 med Dragučovo in Slivnico, vključno s počivališčem Maribor in priključkom Rogoza ter del A4 med Draženci in Podlehnikom, vključno s priključkoma Lancova vas in Podlehnik. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometno informacijskega centra (PIC).

Sferično snemanje navedenih cest je načrtovano 26. marca 2018, izvedba pa je pogojena tudi z ugodnimi vremenskimi razmerami. Potekalo bo na naslednjih odsekih: A1/0066, 0666 Maribor (Ptujska) - Slivnica od km 0,810 do km 4,750, A1/1720,1721 počivališče Maribor zahod in vzhod, A1/0167 priključek Rogoza ter A4/0093,0693 Draženci - Podlehnik, A4/0193 priključek Lancova vas, A4/0433 priključek Podlehnik, A4/0094,0694 Podlehnik – Gruškovje do km 2,020 in A4 počivališče Podlehnik.


Naročnik snemanja je DARS d.d., Ulica 14. divizije 4, 3000 Celje, za vse dodatne informacije je na voljo naslov: gp@dars.si.

Izvajalec sferičnega snemanja cest je MENSURAS d.o.o., Zrkovska cesta 87, 2000 Maribor.

Surovi sferični posnetki se bodo hranili pri izvajalcu snemanja 90 dni od dneva snemanja, nato bodo fizično uničeni.

Anonimizirani sferični posnetki bodo služili kot tehnični podatek internih služb in pogodbenih izvajalcev naročnika.

Pridobljeni podatki sferičnega snemanja (fotografija celotne okolice iz ene točke, ki omogoča pregledovanje vsake točke na terenu) in laserskega skeniranja avtocest in hitrih cest služijo za potrebe vzdrževanja in upravljanja avtocest, popisa prometne signalizacije in opreme za potrebe katastra DARS in BCP.

Načrti za snemanja se pripravljajo za vsako avtocestno bazo posebej glede na specifiko cest in prometne tokove, tako, da prihajalo do čim manjših zastojev.

V času snemanj se zaradi morebitnih motenj poteka prometa uporabnikom opravičujemo in pozivamo k razumevanju in strpnosti. Nadaljevanje sferičnega snemanja je predvideno v aprilu.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri