Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Na podravski avtocesti med Draženci in Podlehnikom že po novozgrajeni polovici avtoceste
19.12.2016


Graditev odseka podravske avtoceste A4 med Draženci (Ptujem) in Gruškovjem, ki jo sofinancira Evropska unija, poteka skladno z načrtom. Potem ko je promet septembra letos stekel promet po prvih treh kilometrih smernega vozišča avtoceste od razcepa Draženci proti Gruškovju, smo konec minulega tedna prometu predali še preostali del do Podlehnika. To pomeni, da sedaj promet poteka po polovici novozgrajene avtoceste dvosmerno v razdalji nekaj več kot sedem kilometrov, ob omejenih hitrosti vožnje (gradbiščni promet) 50 km/h. Promet bo tako urejen tudi v prihodnji turistični sezoni.

Potem ko je bila 17. novembra letos prebita prva cev predora Log, je izvajalec drugo cev prebila teden dni pozneje, 24. novembra.


Animacija bodočega dvocevnega predora Log.

                                                                                                                     
Graditev manjkajočih 13 kilometrov podravske avtoceste, ki jo iz Kohezijskega sklada sofinancira Evropska unija, je s pripravljalnimi deli stekla sredi poletja 2015. Letošnja turistična sezona je bila prva, ko je promet potekal ob gradbišču prihodnje avtoceste, deloma pa so dela vplivala tudi na promet na vzporedni cesti. Kljub temu smo z ukrepi za večjo pretočnost in informiranost uporabnikov avtoceste uspeli zmanjšati vsakoletne zastoje.

Celotna vrednost projekta, ocenjena na podlagi potrjenega investicijskega programa, znaša 251,31 mio EUR (skupaj z DDV in stroški financiranja), od tega:
• bo DARS d.d. iz lastnih sredstev zagotovil 71,3 milijona evrov,
• kredit EIB znaša 113,42 milijona evrov,
• EU sredstva TEN-T (za projektiranje) znašajo 3,23 milijona evrov,
• EU sredstva (kohezijski skladi) so zagotovljeni v višini 63,53 milijona evrov.

Prvo etapo, od km 0,00 do km 7,26 gradi konzorcij domačih podjetij SGP Pomgrad (vodilni partner), Gorenjska gradbena družba, novomeški CGP in Cestno podjetje Ptuj. Drugo etapo, od km 7,26 do 13,03 (tudi predor Log) pa sarajevski Euro-asfalt.

Avtocestni odsek med Draženci in Gruškovjem, ki ga iz Kohezijskega sklada sofinancira Evropska unija, bomo v celoti predali prometu predvidoma proti koncu leta 2018.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri