Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Med torkom in nedeljo oviran promet med Dramljami in Slovenskimi Konjicami
5.12.2016


Na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami bodo od torka 6. decembra do nedelje 11. decembra, potekala dela pri viaduktu Slatina. V smeri Maribora bo promet od torka do petka v dolžini približno 1,5 kilometra urejen po dveh pasovih, medtem ko bo proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu. Vzdrževalci DARS d. d. bodo zaporo postavili v torek, 6. decembra, po jutranji konici, po 8.30 uri.


V drugi fazi del, od petka ponoči do predvidoma vključno nedelje, pa bo promet v obe smeri urejen zgolj po enem pasu.

V okviru zapore bodo delavci obstoječo jekleno varnostno ograjo na viaduktu Slatina zamenjali z betonsko, kar bo povečalo prometno varnost.

Na odseku med Dramljami in Slovenskimi Konjicami znaša povprečni letni dnevni promet približno 32.500 vozil, od tega nekaj več kot 5.400 težkih tovornih. Tako obremenjen je na primer odsek primorske avtoceste med Nanosom in Senožečami ali pa odsek dolenjske avtoceste med Višnjo Goro in Ivančno Gorico.

Čeprav je to na primer približno polovica povprečnega prometa, ki dnevno prevozi južno ljubljansko obvoznico, je na odseku med Dramljami in Celjem med torkom in petkom proti Ljubljani občasno lahko pričakovati zastoj, v soboto pa v obeh smereh.

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:

• pregled poti prek spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam strpno in varno vožnjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri