Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Letos na avtocestah manj nesreč, a s hujšimi posledicami
3.11.2011


Policija ugotavlja, da se je število prometnih nesreč na avtocestah in hitrih cestah v prvih devetih mesecih letošnjega leta glede na enako lansko obdobje zmanjšalo, in sicer na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom za 13 odstotkov, na avtocesti A2 med Karavankami in Obrežjem za dva odstotka in na hitri cesti H4 med Razdrtim in Vrtojbo za 24 odstotkov. Hkrati policisti ugotavljajo, da so posledice omenjenih prometnih nesreč hujše kot prejšnje leto. Kljub zmanjšanju števila lahko telesno poškodovanih, se je povečalo število hudo telesno poškodovanih in število umrlih.

Število umrlih se je po ugotovitvi Policije v letošnjem letu še najbolj povečalo na avtocesti A2, na kateri so v prvih devetih mesecih zabeležili že štiri smrtne žrtve, medtem ko je v enakem obdobju lani na omenjeni avtocesti umrla le ena oseba.

Na avtocesti A1 Policija v letošnjem letu beleži enako število mrtvih (deset), medtem ko na hitri cesti čez Vipavsko dolino (H4) v prvih devetih mesecih letos že beležijo eno smrtno žrtev, v lanskem letu pa na omenjeni cesti ni bilo prometne nesreče s smrtnim izidom.

Vožnja z neprimerno oz. neprilagojeno hitrostjo na avtocestah in hitrih cestah po opozorilih Policije še vedno ostaja najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nesreč, zato policisti z različnimi oblikami dela želijo vplivati na voznike, da bi spoštovali omejitve hitrosti. Eden izmed uspešnih načinov umirjanja hitrosti predstavlja tudi izvajanje meritev hitrosti.
 
Vir: Policija
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri