Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Konec tedna pričakovani zastoji na ljubljanskem obroču
19.5.2017


Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu. Uporabnikom zato od sobote zjutraj do nedelje popoldne odsvetujemo vožnjo po zahodni obvoznici proti Kosezam in Gorenjski iz obeh smeri – tako primorske avtoceste kot tudi južne obvoznice (Viča) – če to ni nujno. Svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Voznike pozivamo, da spremljajo in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.

Od sobote od 8. ure dalje bo promet zaradi nujnega popravila poškodovanega gradbenega dela (dilatacije) na podvozu priključka Brdo v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen samo po prehitevalnem pasu. Zaprt bo vozni pas, kjer bomo poleg nujnega popravila poškodovanega gradbenega elementa opravili tudi popravilo udarnih jam, kolesnic in razpok na zelo dotrajanem vozišču. Promet mimo priključka Brdo v smeri Kosez in Gorenjske na razdalji približno 600 metrov bo do nedelje, predvidoma do 17. ure, urejen po enem prometnem pasu.
Glede na predvidene prometne tokove so na zahodni obvoznici, iz smeri Viča in Brezovice proti Kosezam in Gorenjski, možni tudi zelo dolgi zastoji.Nujna vzdrževalna dela na enem najbolj obremenjenih odsekov izvajamo ob koncu tedna, saj se želimo izogniti prometnim konicam med delavniki, ko se večina uporabnikov odpravlja v službo ali iz nje ter po opravkih.

Izvedba navedenih del je nujna, če želimo zagotoviti ustrezno varnost vožnje po avtocesti.

Preden se odpravite na pot, svetujemo, da preverite razmere na cestah. Priporočeni viri informacij:

• spletna stran promet.si;
• operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali brezplačni odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC);
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• prometne informacije na radijskih postajah.

Voznike prosimo za strpnost in razumevanje, pravilno razvrščanje pred zaporo, ustrezno hitrost vožnje in ohranjanje primerne varnostne razdalje.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri