Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Kako naj vozim ob prikazu nekega sporočila na elektronskem portalu nad avtocesto?
13.1.2010


DARS d.d. v zadnjih štirih letih pospešeno vzpostavlja sisteme za nadzor in vodenje prometa (SNVP) na avtocestah in hitrih cestah. Cilj vzpostavitve teh sistemov je optimizacija varnosti in pretoka prometa, udobja potnikov, zmanjšanja negativnih vplivov na okolje ter izboljšanje izrabe prometne infrastrukture. Informiranje voznikov poteka s pomočjo spremenljive prometno-informativne signalizacije (SPIS), katere namen je vodenje prometa v realnem času. Ločimo več vrst SPIS: portal, polportal, spremenljivi prometni znak in spremenljiva kažipotna signalizacija. Kako naj voznica ali voznik ravna ob prikazu določenega sporočila, je DARS d.d. predstavil v posebni zgibanki. 

V zgibanki o spremenljivi prometno-informativni signalizaciji, ki je dosegljiva na spletnih straneh družbe, v poglavju Publikacije DARS, prek te povezave, so opisane posamezne vrste signalizacije in pomen vsebin, ki se prikazujejo na tej signalizaciji.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri