Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Dan odprtih vrat nadzornih centrov
10.11.2016


Semafor pred predorom, portali nad avtocesto, SOS stebrički, video nadzor s kamerami, cestno-vremenske postaje so le nekatera orodja, s katerimi si nadzorniki prometa v nadzornih centrih pomagajo pri upravljanju avtocest z namenom višanja pretočnosti in varnosti.

Kako potujejo informacije, kako se upravlja promet in kaj se pravzaprav sploh dogaja v nadzornih centrih? Zakaj se zapira predore in zakaj v predoru utripa luč, če »nihče nič ne dela«? Zakaj je omejitev hitrosti tam, kjer bi se nam zdelo logično peljati 130 km/h? Čemu sploh še stojijo SOS stebrički, če imamo že vsi mobilne telefone? Na ta in še več vprašanj vam bodo ob dnevu odprtih vrat odgovorili nadzorniki prometa in vodje nadzornih centrov v Ljubljani, na Vranskem in v Kozini, in sicer v soboto, 12. novembra:

- v RNC Ljubljana, Dragomelj 116, Domžale, ob 9:00 ali 11:00,
- v RNC Vransko, Čeplje 11a, Vransko, ob 9:00,
- v RNC Kozina, Obvozna cesta 33, Kozina, ob 9:00.

Vljudno vabljeni!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri