Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vozila pod 3.500 kg
Vozila nad 3.500 kg
Sprotno plačevanje
Predplačniško plačevanje
Odloženo plačevanje
Elektronski mediji (EM)
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
Cestninski uporabniški center
Portal uporabnikov EM
EETS
 

Vozila nad 3.500 kg

Za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, ne glede na največjo dovoljeno maso priklopnih vozil, je na voljo več načinov plačevanja cestnine. Cestnina se lahko plačuje sproti, ob vsakokratnem prehodu cestninske postaje, s plačilnimi karticami ali gotovino. Za plačevanje cestnine pa lahko uporabljate DARS Kartico, DARS kartico Transporter in ABC tablico (ABC tablic od 1.2.2015 ni več možno pridobiti) v predplačniškem ali odloženem načinu plačevanja cestnine.

Izjema je plačevanje predora Karavanke, kjer je z DARS kartico možno plačevati cestnino tudi za vozila z največjo dovoljeno maso do 3.500 kg.

Cestnina za uporabo cestninskih cest se za vozila z največjo dovoljeno maso višjo od 3,5 t v zaprtem cestninskem sistemu plača na izstopni cestninski postaji, pri odprtem cestninskem sistemu pa na vstopno-izstopni, čelni cestninski postaji.


SPROTNO
 PLAČEVANJE


plačilne kartice
in
gotovina
  PREDPLAČNIŠKO
PLAČEVANJE


povezava
z
medijem
  ODLOŽENO
PLAČEVANJE


povezava
z
medijem


Prodajamo avstrijske vinjete
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri