Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Beltinci - Lendava


O SOFINANCIRANJU  
Naziv operacije: Avtocesta A5; Beltinci-Pince: Beltinci-Lendava
Naziv upravičenca: Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, SI-3000 Celje
Višina skupnih stroškov operacije in višina javnih virov financiranja: Celotni stroški projekta znašajo 116,5 milijona evrov, višina prispevka EU skupnosti (Kohezijski sklad) pa 41,6 milijona evrov
Začetek in konec operacije: 2006–2008
Kontakt za informacije o izvajanju operacije: Služba za komuniciranje, 01/300-99-20, pr@dars.si
Dolžina: 17,4 km

Prične se v avtocestnem priključku Lipovci, na predhodnem avtocestnem odseku med Vučjo vasjo in Beltinci. V nadaljevanju avtocestna trasa zavije proti severu nad Gančane in Hraščico, ki ju zaobide. Nad Hraščico trasa poteka po robu varstvenih pasov črpališča Hraščica. V nadaljevanju zavije mimo pokopališča v Hraščici na polje med Turniščem in Gomilico, kjer se obrne proti vzhodu pod Farkašovce. Farkašovcem se približa na skrajnem južnem robu naselja na 50 m, nato zavije preko Ledave v Črni log in se pri Banuti obrne proti jugu in se naveže na odsek avtoceste med Lendavo in Pincami.

Celoten odsek je bil predan prometu avgusta 2008.

Avtocesta je načrtovana kot štiripasovnica z odstavnimi nišami in vmesnim ločilnim pasom. Celotna avtocestna trasa poteka v blagem nasipu. V poprečju so nasipi visoki od 1,50 m do 2,00 m, delno se dvignejo ob prečkanju večjih vodotokov. Projektirani normalni prečni profil znaša 21,20 m, in sicer dva vozna pasova širine 3,50 m, dva prehitevalna pasova širine 3,50 m, 2 robna pasova po 0,30 m ob prehitevalnem pasu, 2 robna pasova po 0,50 m ob voznem pasu, srednji ločilni pas širine 3,0 m (2 x 1,50m), in dve bankini po 1,3 m. Vertikalni in horizontalni tehnični elementi upoštevajo računsko hitrost 120km/h. Najmanjši polmer horizontalnih krivin znaša 2.100 m, najmanjši podolžni nagib znaša 0,065 %, največji podolžni nagib znaša 0,4 %.

Zgrajena sta bila dva priključka: Turnišče in Gančani, obojestransko počivališče Dolinsko, ki obsega parkirne prostore, prostor za počitek in aktivni oddih s petimi platoji z mizami in klopmi, sanitarni objekt, odprt skozi vse leto in manjši objekt z gostinsko ponudbo in cestninska postaja Banuta.

Na avtocesti je skupno 13 nadvozov od tega 3 nadhodi za živali, 5 mostov in 9 podhodov za dvoživke.
 

Sporočila za javnost


INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri