Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Nacionalni program izgradnje avtocest
Dinamika gradnje
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog pri uresničevanju NPIA
Priprava DPN za odseke iz NPIA
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste v okviru NPIA
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Koper (Semedela) - Izola

Vlada RS je oktobra 2004 sprejela uredbo o državnem lokacijskem načrtu za hitro cesto na odseku Koper – Izola, ki je DARS d.d. omogočila začetek organizacije graditve odseka.

Odsek hitre ceste H6 predstavlja navezavo somestja Koper-Izola-Piran na avtocestno omrežje Slovenije, predvsem pa obvozno cesto za tranzitno turistični promet ter dnevne migracije.

Gradbeni odsek Koper-Izola je dolg 5,2 km in se začne pred priključkom Semedela ter konča za priključkom Izola, ko se priključi na obstoječo štiripasovnico. Od mostu čez Semedelski kanal se vzpenja, preide v predor Markovec, po izhodu iz predora na izolski strani poteka trasa po obrobju doline Pivol, kjer je na industrijskem območju Izole formiran priključek Izola.

Prečni profil ceste znaša 20,40 m in ima štiri vozne pasove širine 3,5 m, robne pasove po 0,35 m, bankini širine 1,5 m ter srednji ločilni pas širine 3,0 m. Računska hitrost je 100 km/h, največji vzdolžni nagib je 2,8%, najmanjši horizontalni radij je 450 m.

DARS d.d. je avgusta 2006 z najugodnejšimi ponudniki, izbranimi v postopkih javnega naročanja, sklenil pogodbi o graditvi 3,1 km trase ter o graditvi objektov na odseku hitre ceste med Koprom in Izolo. S tem so bila oddana vsa cestogradbena dela na odseku obalne štiripasovnice med Koprom in Izolo.
 
Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  PROSPEKT KOPER - IZOLA

Opomba: Prospekt je narejen na podlagi sprejetega državnega lokacijskega načrta (DLN), zato lahko dejansko stanje odstopa od podatkov v prospektu.

Junija 2009 je bil dokončan in predan prometu rekonstruirani del ceste med priključkom Koper (Slavček) in Koper (Semedela) vključno z rekonstruiranim priključkom Semedela, tremi krožišči ter Piransko in Tomšičevo cesto. Zgrajene so tudi druge deviacije lokalnih cest, 300 m podpornih konstrukcij in več objektov, prestavitev komunalnih in drugih vodov, objekti za prečiščevanje vod, protihrupna zaščita in drugo.


Koper (Slavček - Semedela)


Odsek hitre ceste, dolžine 1300 m je bil zgrajen v letih 1979 in 1981. Končal se je z izvennivojskim križanjem s Semedelsko cesto in priključkom na njej. V tem sklopu je bila urejena tudi obala s pešpotmi in kanal za parkiranje manjših plovil. Ta odsek je skoraj v celozi rekonstruiran v letu 2009 v sklopu projekta Koper-Izola kot predhodna dela za gradnjo predora Markovec.
 


Predor Markovec


Hitra cesta v dvocevnem dvopasovnem predoru poteka od pečine pobočja Markovec na koprski strani do zaključka doline potoka Pivol na izolski strani. Dolžina desne cevi predora (smer Koper – Izola) je 2.144 m, dolžina leve cevi (ista smer) pa 2.174 m. Prečni sklon vozišča je od 2,5% do 3,5%. Vozna pasova sta široka 3,50 m, robna pasova pa 0,35 m. Skupna širina znaša 7,70 m. Vertikalna višina voznega svetlega profila je 4,70 m.

Za varnost v predoru so bili zgrajeni naslednji tipi niš: klic v sili, elektro niša, čistilna niša, čistilna niša v prehodnem prečniku, protipožarna (hidrantna) niša, niša za distribucijo požarne vode in kombinacije navednih niš. Požarna voda se črpa iz obstoječega rezervoarja Markovec. Za prehod ljudi in reševalnih ekip v primeru nesreče ali požara so v predoru prehodni prečniki.

Za potrebe obratovanja predora je bila vgrajena naslednja oprema:
  • oprema za video nadzor in video detekcijo,
  • oprema za detekcijo vidljivosti in CO²,
  • merilniki hitrosti zraka,
  • sistem za požarno javljanje in nadziranje,
  • javna razsvetljava (splošna in zasilna oz. varnostna razsvetljava),
  • prezračevalna oprema (12 ventilatorjev v levi in 8 ventilatorjev v desni cevi),
  • sistem klica v sili,
  • ozvočenje predora,
  • radijski sistem. 


Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  GRADBENE SKICE PREDORA - POGLED IZ MORJA
 
Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  GRADBENE SKICE PREDORA - POGLED IZ MORJA
     
Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  KARAKTERISTIČNI PREČNI PREREZ
 
  FAZE IZVAJANJA DEL

PowerPoint predstavitev
(po odprtju predstavitve pritisnite na tipko F5)

 

Sporočila za javnost


2015: 2012:
2011: 2010: 2009:

INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri