Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Koper (Semedela) - Izola

Vlada RS je oktobra 2004 sprejela uredbo o državnem lokacijskem načrtu za hitro cesto na odseku Koper – Izola, ki je DARS d.d. omogočila začetek organizacije graditve odseka.

Odsek hitre ceste H6 predstavlja navezavo somestja Koper-Izola-Piran na avtocestno omrežje Slovenije, predvsem pa obvozno cesto za tranzitno turistični promet ter dnevne migracije.

Gradbeni odsek Koper-Izola je dolg 5,2 km in se začne pred priključkom Semedela ter konča za priključkom Izola, ko se priključi na obstoječo štiripasovnico. Od mostu čez Semedelski kanal se vzpenja, preide v predor Markovec, po izhodu iz predora na izolski strani poteka trasa po obrobju doline Pivol, kjer je na industrijskem območju Izole formiran priključek Izola.

Prečni profil ceste znaša 20,40 m in ima štiri vozne pasove širine 3,5 m, robne pasove po 0,35 m, bankini širine 1,5 m ter srednji ločilni pas širine 3,0 m. Računska hitrost je 100 km/h, največji vzdolžni nagib je 2,8%, najmanjši horizontalni radij je 450 m.

DARS d.d. je avgusta 2006 z najugodnejšimi ponudniki, izbranimi v postopkih javnega naročanja, sklenil pogodbi o graditvi 3,1 km trase ter o graditvi objektov na odseku hitre ceste med Koprom in Izolo. S tem so bila oddana vsa cestogradbena dela na odseku obalne štiripasovnice med Koprom in Izolo.
 
Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  PROSPEKT KOPER - IZOLA

Opomba: Prospekt je narejen na podlagi sprejetega državnega lokacijskega načrta (DLN), zato lahko dejansko stanje odstopa od podatkov v prospektu.

Junija 2009 je bil dokončan in predan prometu rekonstruirani del ceste med priključkom Koper (Slavček) in Koper (Semedela) vključno z rekonstruiranim priključkom Semedela, tremi krožišči ter Piransko in Tomšičevo cesto. Zgrajene so tudi druge deviacije lokalnih cest, 300 m podpornih konstrukcij in več objektov, prestavitev komunalnih in drugih vodov, objekti za prečiščevanje vod, protihrupna zaščita in drugo.


Koper (Slavček - Semedela)


Odsek hitre ceste, dolžine 1300 m je bil zgrajen v letih 1979 in 1981. Končal se je z izvennivojskim križanjem s Semedelsko cesto in priključkom na njej. V tem sklopu je bila urejena tudi obala s pešpotmi in kanal za parkiranje manjših plovil. Ta odsek je skoraj v celozi rekonstruiran v letu 2009 v sklopu projekta Koper-Izola kot predhodna dela za gradnjo predora Markovec.
 


Predor Markovec


Hitra cesta v dvocevnem dvopasovnem predoru poteka od pečine pobočja Markovec na koprski strani do zaključka doline potoka Pivol na izolski strani. Dolžina desne cevi predora (smer Koper – Izola) je 2.144 m, dolžina leve cevi (ista smer) pa 2.174 m. Prečni sklon vozišča je od 2,5% do 3,5%. Vozna pasova sta široka 3,50 m, robna pasova pa 0,35 m. Skupna širina znaša 7,70 m. Vertikalna višina voznega svetlega profila je 4,70 m.

Za varnost v predoru so bili zgrajeni naslednji tipi niš: klic v sili, elektro niša, čistilna niša, čistilna niša v prehodnem prečniku, protipožarna (hidrantna) niša, niša za distribucijo požarne vode in kombinacije navednih niš. Požarna voda se črpa iz obstoječega rezervoarja Markovec. Za prehod ljudi in reševalnih ekip v primeru nesreče ali požara so v predoru prehodni prečniki.

Za potrebe obratovanja predora je bila vgrajena naslednja oprema:
  • oprema za video nadzor in video detekcijo,
  • oprema za detekcijo vidljivosti in CO²,
  • merilniki hitrosti zraka,
  • sistem za požarno javljanje in nadziranje,
  • javna razsvetljava (splošna in zasilna oz. varnostna razsvetljava),
  • prezračevalna oprema (12 ventilatorjev v levi in 8 ventilatorjev v desni cevi),
  • sistem klica v sili,
  • ozvočenje predora,
  • radijski sistem. 


Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  GRADBENE SKICE PREDORA - POGLED IZ MORJA
 
Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  GRADBENE SKICE PREDORA - POGLED IZ MORJA
     
Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
  KARAKTERISTIČNI PREČNI PREREZ
 
  FAZE IZVAJANJA DEL

PowerPoint predstavitev
(po odprtju predstavitve pritisnite na tipko F5)

 

Sporočila za javnost


2015: 2012:
2011: 2010: 2009:

INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri